Echipa campioana a Romaniei a ramas in Top 10, dupa recent incheiatele mondiale ale cluburilor din Bosnia.

Bosnia nu ar fi o tara asa de indepartata daca n-ar indeparta-o liderii ei. Ca sa poti intra in Bosnia ti se cere viza. Lucrul
Echipa campioana a Romaniei a ramas in Top 10, dupa recent incheiatele mondiale ale cluburilor din Bosnia.

Bosnia nu ar fi o tara asa de indepartata daca n-ar indeparta-o liderii ei. Ca sa poti intra in Bosnia ti se cere viza. Lucrul acesta inca poate fi suportabil daca n-ar fi dublat de o conditie tembela: ca sa obtii viza trebuie sa te deplasezi la ambasada bosniaca din Budapesta, pentru un interviu. Pentru ca Bosnia are sentimentul ca e buricul Balcanilor, esti obligat sa ocolesti sute de kilometri ca sa faci fata unor formalitati nesfirsit de idioate, nespus de inutile si enervant de discriminatorii: in afara de Romania si Bulgaria, nici unei alte tari din spatiul UE nu i se cere o asemenea conditie. Si nici celorlalte tari din spatiul ex-iugoslav. Si nici Rusiei. Ha! Mai fericit ca m-am intors decit ca am plecat intr-acolo, va scriu bucuros ca Romania are o echipa care se mentine, de doi ani deja, in decarul asilor pescuitului european de club. Echipa se numeste Energo Team si, in compania a 25 de echipe de club europene, ea s-a clasat pe locul al 9-lea, dupa un meci dur, purtat sub un soare greu, pe o apa superbisima, riul Krupa, intr-un pescuit cu tehnica bologneza, la scardole si chefali. Scardolele sint o varianta meridionala de rosioara (Scardinius scardafa), varianta in care aripioarele nu sint rosii, iar exemplarele de un kg sint ceva obisnuit. Cit despre chefali, nu va mirati, din moment ce la 25 km mai jos de pista riul se varsa in Adriatica. Lucrul cel mai interesant la scardolele despre care vorbim (am preluat denumirea italiana a acestui peste) este acela ca nici nu le pasa de larvele de namol. Unduioasele, zbuciumatele, scumpele si scumpetele de larve si-au gasit nasul. Scardolelor li se, cum sa zicem, fringe, rupe, apleaca de chemarile rubinii ale iubetelor din miluri. Ca sa fim mai exacti, vorbim despre scardolele mai dichisite. Marea problema pe Krupa a fost ca, asa cum se intimpla pe orice riu mic (25 m latime) si salbatic, pestele e suficient pentru un pescuit de placere, dar nu destul pentru un campionat. Si fiind insuficient, e extrem de inegal raspindit. Un sloven a prins in prima mansa 12 kg de peste, iar in a 2-a, pe alt stand, 60 g! Iata un semnal de alarma pentru liderii FIPS, care ar trebui sa fie in viitor mai atenti cind aleg pistele de concurs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.