Investitorii straini au reprezentat 30% din numarul total al jucatorilor la Bursa de Valori Bucuresti in 2006 si estimarile indica o crestere usoara, cu 4-5%, a acestora in 2007, a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de NewsIn.<
Investitorii straini au reprezentat 30% din numarul total al jucatorilor la Bursa de Valori Bucuresti in 2006 si estimarile indica o crestere usoara, cu 4-5%, a acestora in 2007, a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de NewsIn.
Dintre investitorii romani la Bursa, aproximativ 35% provin din sectorul de retail (investitori individuali), a adaugat Farmache.
Referitor la transparenta companiilor, "acestea ar trebui sa ofere informatii si rapoarte non-financiare care sa ajute investitorii sa-si contureze o imagine despre companii, iar apoi sa-si plaseze banii in cunostinta de cauza", a spus Geoffrey Mazullo, director la Partners for Financial Stability (PFS) Program. Potrivit lui Mazullo, in Marea Britanie companiile raporteaza in mod constant informatii non-financiare.
"Multi dintre investitorii individuali romani isi iau informatiile din presa si nu din rapoartele financiare ale companiilor. In Romania, analistii profesionisti, atestati CFA (Chartered Financial Analyst - cel mai mare rang in randul analistilor financiari), sunt in numar de maximum 80, putine case de brokeraj colaboreaza cu astfel de profesionisti si putine dintre aceste societati de brokeraj ofera rapoarte bune. Majoritatea rapoartelor se concentreaza pe cateva actiuni ale celor mai mari si mai lichide companii", a precizat Aurelian Dochia, membru in Consiliul de Administratie al BRD GSG si directorul general al diviziei de Corporate Finance a BRD GSG.
Dochia a mai adaugat ca "nimeni nu vrea sa faca publice informatii despre companie, de teama ca acestea ar putea ajunge la competitori. Exista obligatia legala cu privire la informarea egala a tuturor investitorilor si nu se poate raspunde individual investitorilor, singurul mod de a raspunde la intrebarile acestora fiind prin intermediul BVB". (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.