Leul a urcat ieri la cea mai inalta cotatie a ultimilor cinci ani fata de euro, de 3,1999 lei/euro. Aprecierea monedei nationale este urmare a ordinelor de vanzare de valuta venite de la investitorii straini miercuri seara, apreciaza deal
  Leul a urcat ieri la cea mai inalta cotatie a ultimilor cinci ani fata de euro, de 3,1999 lei/euro. Aprecierea monedei nationale este urmare a ordinelor de vanzare de valuta venite de la investitorii straini miercuri seara, apreciaza dealerii.

Cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o apreciere a monedei nationale cu peste un ban (0,39%) fata de euro, de la 3,2126 lei/euro, cat era miercuri, la 3,1999 lei/euro, nivel ce nu a mai fost atins din 20 iunie 2002. Atunci, cursul afisat de banca centrala a fost de 31.907 lei vechi (echivalentul a 3,1907 lei noi) pentru un euro.

TRANZACTII. "Piata valutara de joi a fost destul de linistita, iar volumele tranzactionate destul de mici. Miscarile importante au avut loc miercuri seara, cand au fost tranzactionate sume mari de clientii nerezidenti ai bancilor", a declarat un dealer bancar.
Cererea de lei a venit si de la companiile locale care trebuie sa isi plateasca taxele la bugetul de stat pana pe 25 ale lunii.

Cursul afisat joi de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu 15 lei vechi (0,06%) fata de dolar, de la 2,3926 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,3911 lei/dolar. Dolarul nu a mai fost cotat la un nivel similar de sase ani si noua luni, respectiv de la 22 septembrie 2000, cand banca centrala a afisat un curs de 23.873 lei vechi (echivalentul a 2,3873 lei noi) pentru un dolar. Piata financiara romaneasca nu tranzactioneaza direct moneda americana, dar banca centrala calculeaza raportul leu/dolar in functie de evolutia pietelor financiare internationale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.