Noul consul general a ocupat, in perioada 2001-2005, functia de prim-adjunct al directorului de Telecomunicatii Speciale. In comunicatul oficial de presa primit de la Guvern se mentioneaza ca printre realizarile profesionale ale lui Grumaz se numara
Noul consul general a ocupat, in perioada 2001-2005, functia de prim-adjunct al directorului de Telecomunicatii Speciale. In comunicatul oficial de presa primit de la Guvern se mentioneaza ca printre realizarile profesionale ale lui Grumaz se numara introducerea numarului apelului de urgenta 112 pe teritoriul Romaniei. Numai ca, premierul Tariceanu nu stie sau nu a vrut sa tina cont de faptul ca generalul Grumaz a facut obiectul unor cercetari si dezvaluiri in presa privind primirea unor comisioane substantiale pentru favorizarea unor firme care au amenajat spatiile tehnice destinate "Sistemului unic pentru apeluri de urgenta 112" din Bucuresti si teritoriu. In acest sens, fostul prim-adjunct al directorului STS a aprobat pentru firmele FELIX TELECOM si TELECONSTRUCTIA sume exagerate pentru sustinerea lucrarilor executate, in schimbul unor comisioane intre 6000 - 8000 euro/judet. Astfel se explica si averea declarata a generalului Grumaz care detine doua vile de lux, una in Busteni pe str. 30 Decembrie nr. 26 si alta in Bucuresti, str. Nona Otescu nr. 27.
La adresa noului consul al Romaniei la Shanghai au existat acuzatii ca ar fi folosit in scop personal materiale si bani alocati pentru inchiderea santierului de la Vata de Jos din judetul Hunedoara. Acolo, STS a intentionat cu cativa ani in urma sa construiasca un centru strategic de comunicatii. Era vorba de proiectul LGV-2000 si implica cheltuirea a peste 100 de milioane de dolari. In perioada cat a fost prim-adjunct la STS, Grumaz a fost acuzat de subordonati ca a practicat un regim de teroare si a folosit in scop personal bunurile institutiei.
Din 1973 si pana in 2001, Alexandru Grumaz a fost ofiter in Ministerul Apararii. Dornic sa fie mereu in atentia tuturor, Grumaz a insistat in vremea cand activa in Ministerul Apararii Nationale sa-i fie pictat chipul pe fresca din holul central al Ministerului Apararii. Chipul lui Grumaz apare printre fete de voievozi si sfinti, alaturi de cel al presedintelui Traian Basescu. Autorul picturii declara ca este o practica des intalnita ca in continutul unor lucrari de arta sa apara si personaje in viata, care au figuri expresive si ca a fost optiunea sa sa aleaga subiectii, singurul care a insistat sa fie si el pictat fiind generalul Grumaz.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.