Autoritatile ucrainene si-au luat angajamentul ca nu vor incepe constructiile la etapa a doua a canalului fluvio-maritim Bistroe, din Delta secundara a Dunarii, pana ce nu se va realiza studiul de impact asupra mediului, care va fi ulterior analizat
Autoritatile ucrainene si-au luat angajamentul ca nu vor incepe constructiile la etapa a doua a canalului fluvio-maritim Bistroe, din Delta secundara a Dunarii, pana ce nu se va realiza studiul de impact asupra mediului, care va fi ulterior analizat de partea romana si de autoritatile europene competente, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului. Deoarece nu putem avea incredere totala in autoritatile ucrainene, partea romana ii va monitoriza cu atentie.


DEZBATERE PUBLICA. "Toate eforturile noastre pentru a stopa constructia primei etape a canalului nu s-au concretizat si speram ca lucrurile sa se schimbe pentru etapa doi", a declarat Lucia Ana Varga, secretar de stat pentru ape in cadrul Ministerului Mediului. Mai mult, la 4 iulie, la Tulcea, va avea loc o dezbatere publica asupra realizarii canalului, la care vor participa initiatorii proiectului, precum si oficiali din minister.

Ieri, mai multi membri ai Partidului Verde din Romania au pichetat Ministerul Mediului, pentru a protesta fata de modul in care autoritatile romane trateaza constructia si exploatarea canalului Bastroe de catre Ucraina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.