"«Da, Adrian Nastase»..."
A fost prim-ministru al Romaniei intre anii 2000 si 2004, iar in perioada 2005-2006 presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte executiv al PSD. Cu ocazia zilei sale de nastere isi
  "«Da, Adrian Nastase»..."
A fost prim-ministru al Romaniei intre anii 2000 si 2004, iar in perioada 2005-2006 presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte executiv al PSD. Cu ocazia zilei sale de nastere isi lanseaza volumul "Nicolae Titulescu - Ziditor de mari idealuri". Adrian Nastase aniverseaza astazi 57 de ani. Ii uram "La multi ani!".   "Oare conteaza cine sunt, oare conteaza cine am fost - cuvintele raman, chiar daca pentru unii nu au nici-o insemnatate, fiecare cuvant poate insemna o particica din ceea ce simt si sunt. Viata e efemera, dar cuvintele pot spune multe cautatorului... nu fac poezie, nu fac proza, sunt doar cuvinte ce vor sa insemne ceva, chiar daca poate nu au vreo logica", spunea la un moment dat deputatul PSD.   "De ziua mea nu fac «bilanturi»! De ziua mea traiesc. Pur si simplu. Ma bucur firesc impreuna cu cei dragi, cu cei care nu lasa sa treaca neobservata aceasta zi. Gandurile si urarile lor, care, va marturisesc, sunt coplesitoare sosesc pe toate caile: telefoane, e-mail-uri, prin posta sau prin sms-uri. E ziua in care legenda «arogantei» dispare cu desavarsire. Nici vorba de distanta, de aer glacial. Caldura oamenilor, prietenia si sustinerea lor izbutesc sa topeasca prejudecatile. In ultimii doi ani, mesajele cunoscutilor, dar, mai ales, cele ale oamenilor pe care nu ii stiu, sunt speciale, tonice, puternice, de permanenta incurajare. Iata, cred ca este un bun prilej sa le multumesc astazi celor care mi-au transmis astfel de semnale, de profunda solidaritate, de statornicie si buna gandire sau chiar de analiza critica. Este ca si cum, fara a se desfasura o campanie electorala, oamenii simt nevoia sa-ti ofere votul lor. Vin la urne imaginare si aduc buletinele de vot. Multe sunt «DA!». «Da, Adrian Nastase», cu calitatile si defectele sale, cu decenta de a gandi strategii sociale sau, mai simplu, cu respectul firesc pentru oameni.   Cel mai frumos dar pentru mine este increderea oferita, increderea si respectul nesoptite, ci exprimate cu forta si responsabilitate, dar si cu simt critic. Incredere in competenta, in viziunea mea privind destinul european al Romaniei, pana la urma, increderea in simtul meu de bun gospodar manifestat cu buna-credinta. Oamenii sunt cei care, in mod evident, pentru mine ridica stacheta mai mult si trebuie depasita cu succes, chiar atunci cand nu particip direct la competitie. «Forma olimpica» mi-a fost ceruta intotdeauna si asta m-a onorat. Anul acesta, de ziua mea ii tin pumnii fiului meu Mihnea, care tocmai a incheiat examenul de capacitate si ma pregatesc ca maine sa-i pot ura optimist: La multi ani!"  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.