Cea mai puternica franciza romaneasca face aproximativ 4% din afacerile tuturor sistemelor de acest tip din tara. Romstal este, potrivit "Francize de Top" realizat de revista "Capital", cea mai puternica franciza autohtona. Anul tr


Cea mai puternica franciza romaneasca face aproximativ 4% din afacerile tuturor sistemelor de acest tip din tara. Romstal este, potrivit "Francize de Top" realizat de revista "Capital", cea mai puternica franciza autohtona. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 36 de milioane de euro si are in plan pentru anul acesta investitii de aproximativ 40 de milioane de euro in noi showroomuri si depozite de produse. Momentan, sub sigla Romstal opereaza 127 de unitati. Locul secund, la mare distanta de primul clasat, a fost adjudecat de Agroland cu o cifra de afaceri de 3,3 milioane de euro. Reteaua de magazine Agroland acopera 12 judete ale tarii, cuprinzind 38 de unitati, dintre care 21 in sistem de franciza. Urmeaza cafeneaua Turabo Cafe, care a dezvoltat anul trecut afaceri de 3 milioane de euro, saloanele Perfect Nails, cu 2,3 milioane de euro, si Rodipet, cu peste 1,3 milioane de euro.

Locul cinci in Topul "Capital" este ocupat de restaurantele "Pizzeria Bella Italia", care au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 1,3 milioane de euro. Clasamentul "Capital" a fost realizat tinind cont de cifra de afaceri generata de retelele de franciza din 2006 si are la baza datele companiei de consultanta CHR Consulting.

Daca din punctul de vedere al cifrei de afaceri un retailer de instalatii sanitare are suprematia, in ceea ce priveste francizele cu cele mai rapide expansiuni, prima pozitie a fost adjudecata, potrivit "Capital" si CHR Consulting, de Auguri, o marca din domeniul patiseriei si gogoseriei. Momentan exista 40 de unitati Auguri deschise in Romania. Urmeaza cea mai importanta companie de distributie a presei din tara noastra, care are o cota de piata de 22-30%, in vreme ce pe locul trei se afla Fornetti. La ora actuala, brandul Fornetti exista in peste 130 de orase din tara, existind in jur de 500 de unitati. Potrivit datelor CHR Consulting exista in jur de 300 de sisteme de franciza, cu o cifra de afaceri cumulata in 2006 la aproximativ un miliard de euro. Pentru 2007, se estimeaza o crestere de 20-25%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.