Tentantia folosirii pilulelor interzise isi gaseste destui adepti printre performerii din intreaga lume, flagelul dopajului ramanand, din pacate, un capitol deschis si pentru sportul romanesc. Ieri, presedintele Agentiei Nationale Antidoping, dr. Gra
Tentantia folosirii pilulelor interzise isi gaseste destui adepti printre performerii din intreaga lume, flagelul dopajului ramanand, din pacate, un capitol deschis si pentru sportul romanesc. Ieri, presedintele Agentiei Nationale Antidoping, dr. Graziela Vajiala (foto), a anuntat ca pe lista neagra din ultima perioada a ANAD se gasesc halterofilii Alexandru Victor Predoi si Ionel Raducanu si atletul Nicu Catalin, toti componenti ai CSA Steaua.
Si daca pentru atletul Nicu Catalin lucrurile sunt foarte clare, fiind depistat pozitiv cu steroizi in urma unui control efectuat pe 11 februarie la Campionatele Nationale de sala, in schimb, cazul celor doi halterofili pare desprins din filme SF. "Ne confruntam cu un caz unic de violenta, cand ofiterii de control (n.n. - Alexandru Butoi si Gabriela Andreiasu) au fost agresati in timpul efectuarii controlului doping. Sportivul Alexandru Victor Predoi a falsificat proba de urina, el avand proba altei persoane intr-un prezervativ fixat cu leucoplast de mana stanga, la care era atasat un perfuzor. A mai fost controlat si sportivul Ionel Raducanu. Cei doi au semnat invitatia la control, dar apoi au refuzat testul antidoping", a declarat Graziela Vajiala in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca testul a fost comandat de presedintele FR Haltere, Nicu Vlad. Prezent ieri la sediul ANAD, ofiterul de control Alexandru Butoi a precizat ca dupa ce a descoperit ca sportivul a incercat sa fraudeze controlul, i-a luat perfuzorul, insa acesta i l-a smuls din mana, l-a imbrancit si apoi l-a aruncat in WC. Ieri dimineata, Comisia de Audieri din cadrul ANAD s-a reunit in absenta celor doi sportivi, la sedinta participand doar antrenorul acestora, Ioan Iordache. Tehnicianul stelist a prezentat oficialilor ANAD declaratiile scrise ale celor doi halterofili, in care acestia recunosc ca au consumat steroizi dar il disculpa pe Ioan Iordache pe motiv ca acesta nu stia nimic. Conform presedintelui ANAD, Comisia de Audieri n-a luat in calcul aceste declaratii urmand sa ia o decizie oficiala in cazul celor implicati. Cel mai probabil, halterofilii risca o supendare pentru doi ani, in vreme ce antrenorul este pasibil de o sanctiune mult mai aspra, de patru ani, daca se va dovedi ca le-a administrat elevilor sai substante dopante.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.