Comisia de aparare de la Senat a adoptat Legea privind statutul ofiterilor de informatii, unul din proiectele de lege din pachetul legislativ privind siguranta nationala, pachet promovat de parlamentarii PNL. Presedintele comisiei, senatorul PSD Cris
Comisia de aparare de la Senat a adoptat Legea privind statutul ofiterilor de informatii, unul din proiectele de lege din pachetul legislativ privind siguranta nationala, pachet promovat de parlamentarii PNL. Presedintele comisiei, senatorul PSD Cristian Diaconescu, sustine ca demilitarizarea serviciilor secrete "armonizeaza regimul de functionare al ofiterilor de informatii din serviciile romanesti cu standardele si criteriile care functioneaza in celelalte state membre ale UE si NATO. Ofiterii romani vor deveni functionari publici cu statut special, iar gradele militare pe care le aveau pana acum vor fi inlocuite cu grade civile. Tot ieri, Comisia de aparare a continuat dezbaterile la legea-cadru privind securitatea nationala, Diaconescu afirmand ca 80% din textul legii a fost deja aprobat de catre colegii sai. Singurele puncte la care discutiile se anunta mai aprinse sunt constituirea unei comisii parlamentare unice de supraveghere a SRI si SIE, posibilitatea reglementarii prin aceasta lege a functionarii Comunitatii Nationale de Informatii si infiintarea unei autoritati unice in domeniul interceptarilor. In luna iulie, comisiile juridica si de aparare se vor reuni intr-o sedinta comuna pentru a finaliza forma in care legea-cadru a sigurantei va fi trimisa in plenul Senatului. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.