Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a solicitat Ucrainei, in conformitate cu prevederile Conventiei Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontier,  organizarea, pe teritoriul Romaniei, a unei de
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a solicitat Ucrainei, in conformitate cu prevederile Conventiei Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontier,  organizarea, pe teritoriul Romaniei, a unei dezbateri publice privind studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru Canalul Bistroe, se arata intr-un comunicat al Ministerului.


DOCUMENT UCRAINEAN. Studiul, intitulat "Report on scientific research work - Environment Impact Assessment (EIA) within the framework of the project Creation of the Danube - Black Sea Deep-Water Navigation Route in the Ukrainian part of the delta. Full development", este afisat pe site-ul MMDD, www.mmediu.ro, la sectiunea Anunturi importante/ Canalul Bistroe/acces. Persoanele si institutiile interesate pot transmite comentarii si propuneri pe marginea acestui studiu pana la data de 4 iulie 2007.


NUMAI IN ENGLEZA. Studiul este disponibil numai in limba engleza, asa cum a fost trimis de partea ucraineana. Conform Conventiei Espoo, acest gen de studii de evaluare trebuie trimise statului transfrontier interesat intr-o limba de circulatie internationala. Conform MMDD, daca, urmare a propunerilor primite din partea Romaniei, autoritatile ucrainene isi vor da acordul pentru a participa la dezbateri publice pe teritoriul Romaniei, se va asigura translatie. In prezent, mai multe organizatii neguvernamentale de mediu si-au asumat sarcina de a disemina informatiile cuprinse in raport, urmand a trimite Ministerului Mediului comentariile legate de protectia Deltei Dunarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.