Germanii intra in forta pe piata de bricolaj din Romania. Grupul Hornbach a deschis ieri in cartierul Berceni din Capitala cel mai mare magazin din Europa si se pregateste sa mai deschida alte zece.


Magazinul grupului german are o su
Germanii intra in forta pe piata de bricolaj din Romania. Grupul Hornbach a deschis ieri in cartierul Berceni din Capitala cel mai mare magazin din Europa si se pregateste sa mai deschida alte zece.


Magazinul grupului german are o suprafata de 24.000 mp si este cel mai mare magazin de profil din Romania si din Europa. Noul complex beneficiaza de un drive-in de mari dimensiuni, care permite accesul cu masina pana la raft, incarcarea usoara a materialelor de constructii voluminoase direct in autoturisme sau in autocamioane de tonaj redus si plata tuturor cumparaturilor la o singura casa, se arata intr-un comunicat al companiei.


Avantajul complexului este ca de aici se pot cumpara toate cele necesare pentru o casa, de la cimentul pentru fundatii, pana la instalatiile sanitare si electrice, gresie, parchet, mobilier si toate ustensilele necesare pentru gradina. Chiar si flori sau pesti pentru acvariu, adusi cu avionul din cele mai pitoresti colturi ale lumii. Oferta de produse cuprinde 60.000 de articole, iar in plus compania ofera posibilitatea comandarii altor 60.000 de sortimente.


PLANURI. Hornbach intentioneaza sa investeasca in Romania, pana in anul 2015, peste 200 de milioane de euro pentru deschiderea a zece magazine de bricolaj. "Dorim sa deschidem pana in 2015 zece supermarketuri de materiale de constructii si gradinarit Hornbach in marile orase din Romania. In acest scop, am planificat investitii de peste 200 de milioane de euro", a declarat, marti, presedintele grupului, Albrecht Hornbach. "Pentru prima unitate Hornbach din Romania am investit circa 25 de milioane de euro, reprezentand costurile terenului si al constructiei, in timp ce marfa din magazin se ridica la circa 7-8 milioane de euro", a afirmat presedintele consiliului de administratie al diviziei imobiliare a Hornbach, Eduard Zimmerle.


Fashion houseCel de-al doilea magazin Hornbach va fi deschis in circa un an in cadrul complexului West Park. Aici, compania belgiana de dezvoltare imobiliara Librecht&wooD construieste unul dintre cele mai mari parcuri de retail din apropierea capitalei. Acesta va fi amplasat la kilometrul 13 al Autostrazii Bucuresti-Pitesti si va avea o suprafata totala de 250.000 de mp, din care 90.000 vor fi ocupati de spatii comerciale. Alaturi de magazinul Hornbach, in West Park se va deschide un magazin de mobila si decoratiuni interioare al austriecilor de la Kika si un centru de electronice Technomarket cu o parcare de 2.700 de locuri. Atractia din cadrul complexului va fi Fashion House Outlet Center, primul magazin de acest tip, unde produse ale unor marci cunoscute sunt vandute la preturi reduse cu 30%-70%, pe intreaga durata a anului. "Preturile mici se datoreaza faptului ca produsele provin din surplusul de productie din fabrici sau din colectiile sezonului precedent", spune Patrick Van Bossche, director general Librecht&wooD. In Europa exista 100 de centre outlet, iar in SUA - 250.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.