Fostul international a declarat ieri, referindu-se la actuala generatie de jucatori de la echipa nationala a Romaniei, ca valoarea se masoara in lucruri realizate, iar actualii "tricolori" nu au obtinut inca nici o calificare la un turneu final. "
Fostul international a declarat ieri, referindu-se la actuala generatie de jucatori de la echipa nationala a Romaniei, ca valoarea se masoara in lucruri realizate, iar actualii "tricolori" nu au obtinut inca nici o calificare la un turneu final. "Speram sa o obtina pe asta, sunt foarte aproape. Aceasta generatie s-ar putea sa obtina - bine, nu prea mai e timp - mai multe calificari decat am obtinut noi, dar si una sau doua si sa realizeze lucruri pe care noi n-am putut sa le facem. E greu de facut o comparatie", a spus "Baciul".
Popescu a mentionat ca exista sanse ca Steaua si Dinamo sa patrunda in grupele Ligii Campionilor, insa foarte multe depind de tragerea la sorti. "Daca vor avea parte de o tragere blanda, sa nu aiba in fata nume de prim rang in fotbalul european, gen Barcelona sau alte echipe de top, sansele vor fi mai mari. Indiferent de echipa pe care o vor avea in fata, trebuie sa incerce sa ajunga acolo", a spus Popescu. Comentand achizitiile facute de Dinamo si Steaua, Popescu a mentionat ca aducerea unui jucator nu garanteaza nimic, fiind nevoie ca acesta sa se integreze intr-un anumit sistem de joc. "Jucatorii valorosi sunt bine veniti si cresc valoarea unei echipe, dar aveti exemplul lui Chelsea, care a luat foarte multi jucatori si de ani buni se chinuie sa castige Liga Campionilor. Uitati-va la Milan, a reusit cu aceeasi echipa de jucatori de experienta. Nu cred ca este o reteta clasica in a face performanta", a spus Popescu. Acesta s-a referit si la declaratiile facute de mijlocasul Vlad Munteanu de la Wolfsburg, care a spus ca a simtit lucruri necurate la anumite meciuri cand juca in tara. "Stiti ce cred eu? Daca au curaj, sa le spuna cand sunt aici! A pleca si a latra dupa aia, scuzati-mi expresia, a spune ca a jucat in meciuri strategice, nu mi se pare corect. Daca au curaj, s-o spuna acum, cat sunt aici, sa iasa: meciul de duminica a fost strategic! In momentul in care pleci, sa arunci vorbe si sa creezi scandal, nu mi se pare normal. Daca au participat la astfel de meciuri, sa le spuna cand sunt aici. Asta nu inseamna ca au participat sau nu, dar s-o spuna aici daca au curajul", a comentat Popescu. Fostul capitan al "tricolorilor" a dezvaluit ca 1990 a fost aproape de a ajunge la Real Madrid alaturi de Hagi. "Doua zile am avut contractul pe noptiera de la hotel, chiar Gica imi spunea sa semnez, n-am realizat atunci ce era Real Madrid, el imi lua mana: semneaza, unde vrei sa mai ajungi, pe luna? Nu eram constient de ce insemna Real. Daca as fi stiut, as fi semnat, si eram coechipier cu Gica. Ei se grabeau sa ia un jucator, eu dupa trei zile am dat contractul nesemnat, am spus ca ma mai gandesc, si au luat pe altcineva. Am gresit", a spus Popescu. Alaturi de Dan Petrescu si de Gica Hagi, dar si de Emeric Ienei, Gica Popescu a participat ieri la o conferinta de presa ce a urmat declansarii unei campanii publicitare a firmei "Gillette". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.