Noua gimnaste americane de la clubul american Jets din Rochester se vor pregati timp de doua saptamini la Onesti.

Sportivele americane vin sa invete gimnastica in Romania. Noua fetite de la clubul american Jets din Rochester, antrenate de romanul George Gorgoi, se vor pregati timp de doua saptamini alaturi de lotul olimpic de junioare de la Onesti.

George Gorgoi nu este un necunoscut in gimnastica romaneasca. Alaturi de Bela Karoly a pus, in 1969, bazele Centrului olimpic feminin de la Onesti. Performantele Nadiei Comaneci sau ale Ancai Grigoras i se datoreaza si lui. Fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica al Romaniei a ales calea exilului la inceputul anilor ’80. La fel ca si Karoly, Gorgoi a optat pentru America, tara tuturor posibilitatilor. A lucrat mai intii ca antrenor la New York, pentru ca anul trecut, in octombrie, sa se mute in Rochester.

Acum, Gorgoi este nerabdator sa revina in tara natala, vizita fiind programata la sfirsitul acestei luni. A decis sa imbine utilul cu placutul, astfel ca pe linga reintilnirea fostilor prieteni se va ocupa si de pregatirea gimnastelor americane, care il vor insoti in Romania. ,,Misiunea mea are mai multe obiective. Primul si cel mai important este ca noile mele eleve sa ia contact cu gimnastica de clasa din Romania. Pe de alta parte, vreau sa le arat celor de la Onesti viitoarele talente ale Statelor Unite. Pregatirea va fi intensa, ne vom antrena cite opt ore pe zi. Fetele vor avea insa prilejul sa-si desfasoare activitatea intr-un mediu remarcabil’’, a spus Gorgoi.

Dincolo de antrenamente, gimnastele americane vor avea prilejul sa se si relaxeze. In cele doua saptamini petrecute in Romania, micutele americane vor face o vizita la Muzeul de arta din Onesti, vor merge la Opera si se vor intilni cu primarul Emil Lemnaru. O excursie la manastirile din Moldova, dar mai ales plimbarea la Castelul lui Dracula vor constitui principalele puncte de atractie pentru elevele lui Gorgoi.