11 din cei 13 membri ai noului Consiliu de Administratie al TVR au fost validati ieri cu 234 de voturi "pentru" si 16 "impotriva" de plenul Camerei Deputatilor si Senatului.

Ceilalti doi candidati propusi de PD si de Administratia Prezidentiala, Alexandru Lazescu, respectiv Catalin Avramescu, vor fi audiati si validati de plenul comun saptamana viitoare, cand va fi votat si presedintele CA, deoarece cele doua propuneri au venit prea tarziu, iar persoanele propuse "nici nu au putut fi gasite pentru a fi audiate", dupa cum a precizat senatorul PSD Adrian Paunescu.

Imediat dupa ce au depus juramantul in fata salii aproape goale a Parlamentului (au fost prezenti doar in jur de zece parlamentari) membrii CA s-au reunit si au hotarat in unanimitate sa-l propuna pentru functia de presedinte director-general al TVR pe pesedistul Alexandru Sassu (foto). Acesta din urma urmeaza sa fie luni audiat de comisiile de cultura si votat in plenul Camerelor reunite saptamana viitoare. Tot in sedinta comuna de ieri a fost validat ca membru CNA Valentin Nicolau (propus de PSD), care il inlocuieste pe Ralu Filip, iar democratul Cezar Preda a fost validat ca presedinte al Comisiei pentru controlul SIE.