Incercand sa faca o radiografie cat mai exacta a crizei in care se regaseste handbalul masculin de mai bine de un deceniu, presedintele ANS, Octavian Bellu, a precizat, ieri, ca esecul echipei pregatite de Lucian Rasnita nu poate fi pus pe seama lips
Incercand sa faca o radiografie cat mai exacta a crizei in care se regaseste handbalul masculin de mai bine de un deceniu, presedintele ANS, Octavian Bellu, a precizat, ieri, ca esecul echipei pregatite de Lucian Rasnita nu poate fi pus pe seama lipsei fondurilor financiare, in conditiile in care FRH, care a obtinut in 2007 cel mai mare buget dintre federatiile de jocuri sportive, bifeaza de mai multi ani performante deosebite la nivelul echipelor feminine. "Pentru mine este un paradox cum aceiasi conducatori, angajati, antrenori federali au strategii bune, care dau roade la handbalul feminin, iar la baieti nu reusim sa mai obtinem o calificare la un turneu final din 1996. Sunt de acord cu presedintele Cristian Gatu ca este nevoie de mai multi bani, dar pentru tot sportul, nu doar pentru handbal. Eu pot doar sa-mi asum ce am promis cand am venit la ANS: ca voi face totul pentru a deschide cat mai multe usi, astfel incat sa vina bani mai multi spre sport", a punctat Bellu pentru Mediafax, adaugand ca din punctul sau de vedere rezolvarea crizei din handbalul masculin se poate face doar prin comunicare, iar orgoliile trebuie lasate deoparte. "Romania are foarte multi specialisti in handbal, atat de multi ca i-am invatat si pe altii acest sport, care acum din pacate sunt mai sus decat noi. De aceea cred ca cea mai buna solutie este ca toata lumea sa se aseze la o masa si sa se intrebe realist si cu dorinta de a contribui ce e de facut in continuare", a continuat seful ANS. Totodata, fostul coordonator al lotului olimpic de gimnastica a tras un semnal de alarma, precizand ca implicarea actualilor sportivi nu mai este la fel ca in vremurile cand Romania facea legea pe semicercurile mondiale. "Ce bani lua Gatu si toti cei care au luptat pentru titlurile mondiale? Era vorba atunci de implicare, de un spirit care in prezent nu mai exista. Acum patriotismul a ajuns ceva tabu, multi se feresc si sa pronunte cuvantul. O fi vorba si de bani la mijloc, dar din pacate cred ca acel spirit care-l facea pe Penu sa inchida poarta, iar pe ceilalti sa se autodepaseasca, la noi paleste din ce in ce mai mult. Trebuie sa ne recastigam mandria de a fi romani, asa cum sunt educati americanii, de exemplu. Momentan, noi ne aflam ca mentalitate intre dorinta mare de a castiga si spaima ca se poate intampla. Mai degraba ne confruntam cu un sindrom dureros: teama de succes", a concluzionat Belu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.