Electronica a vindut terenuri de 16 milioane de euro

Compania Electronica Bucuresti a vindut fondului de investitii austriac Immoeast si firmei Real Habitation mai multe terenuri si imobile amplasate in zona de nord a Bucurestiului, pent
Electronica a vindut terenuri de 16 milioane de euro

Compania Electronica Bucuresti a vindut fondului de investitii austriac Immoeast si firmei Real Habitation mai multe terenuri si imobile amplasate in zona de nord a Bucurestiului, pentru care a incasat peste 16 milioane de euro, informeaza MEDIAFAX. Immoeast a achizitionat doua terenuri cu o suprafata totala de aproape 15.000 de metri patrati, situate linga parcul de afaceri Iride, care este controlat tot de fondul austriac. Electronica a vindut inca 23.000 de metri patrati de teren si 9.000 de metri patrati de constructii catre firma Real Habitation, pentru 7,59 milioane de euro, fara TVA.

Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare

Reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat" solicita eliminarea TVA pentru lucrarile de reabilitare termica a blocurilor, inclusiv pentru materialele utilizate. Acestia considera ca statul trebuie sa sprijine mai mult derularea acestui proces. "Solicitam TVA 9% la utilitati, adica apa, canal, energie termica, energie electrica, salubritate, gaze naturale, cu conditia folosirii fondurilor disponibilizate pentru a finanta reabilitarea fondului locativ. Solicitam si realizarea unei banci de date cu tipuri de proiecte de reabilitare deoarece si cartierele de blocuri sint construite dupa proiecte tip. Costurile de proiectare ar scadea semnificativ", spune Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat".

Scad chiriile la birouri

Un studiu recent al companiei Colliers arata ca stocul spatiilor de birouri va creste semnificativ in acest an. Pina la sfirsitul anului 2008 a fost anuntata livrarea a inca 500.000 mp de birouri de Clasa A. Autorii raportului apreciaza insa ca din suprafata totala anuntata probabil un sfert se va finaliza cu intirziere si livrarile din urmatorii doi ani vor ajunge la 400.000 mp, ceea ce va aduce stocul total de spatii de birouri de Clasa A la sfirsitul anului 2008 la aproape 800.000 mp. "Numarul relativ mare de proiecte anuntate spre livrare in 2007 si 2008 va determina o crestere a ratei de neocupare a spatiilor de birouri de Clasa A, precum si o usoara scadere a chiriilor, insa doar pentru contractele de preinchiriere", se mai spune in studiul Colliers.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.