Vine frumos omul si se da cu namol, se face bine si pe urma pleaca fericit. "Cu namol, cu namol, cu namol/Ma dau pe corpul gol." "La Techirghiol" am adauga noi, nu fara oarecare bestialitate.


Era o zi frumoasa de vara. Soarele stral
Vine frumos omul si se da cu namol, se face bine si pe urma pleaca fericit. "Cu namol, cu namol, cu namol/Ma dau pe corpul gol." "La Techirghiol" am adauga noi, nu fara oarecare bestialitate.


Era o zi frumoasa de vara. Soarele stralucea pe cerul ca de clestar. De asemenea, soarele mai si mangaia cu razele lui campia inundata de... aaa... campia inundata de razele fierbinti ale soarelui. De asemenea, timpul parca s-a oprit in loc. Peste tot, timpul parca s-a oprit in loc, deci nu aici sau dincolo, dar parca, am aprecia noi, timpul parca s-a oprit mai ales la Techirghiol/unde vine omul gol/ca sa se dea cu namol. Pam-pam. La Sanatoriul din Techirghiol te duci daca esti bolnav, iti iei frumos fisa medicala, trimiterea aia a medicului si gata, intri, e gratis, te dai cu cat namol vrei tu, stai la soare, vezi tu ce faci. Paranteza: surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, dar care sunt cat se poate de sigure, afirma cu dispret ca exista oameni rai care tocmesc oameni buni (se mai numesc si "negrisori" in terminologie de ticalos sa ia namolul din cum-se-cheama-aia-cu-namol si-l vand cu 100 de euro tona pe la alti oameni cu hoteluri. Nu e frumos asa ceva. Asa ceva nu se face sa furi namolul tarii. Nesimtitule, ala care esti. Asa.


TECHIRGHIOL. Acest tinut fertil in namol. Aceasta oaza de liniste in care oamenii sunt buni si nu se dau cu namol, pentru ca stii cum e, cand ai totul sub nas, nu-ti mai vine sa faci uz de el, trebuie sa bati drum lung, sa ai senzatia ca te lupti, asa mai merge sa te dai cu namol. Techirghiol. Acest leagan de civilizatie care am vazut si statui (sic!). Techirghiol. Aceasta pata neagra (de la namol) pe harta patriei noastre. Acest cos negru, daca vreti, pe fruntea Romaniei. Vine lume din toata lumea ca sa se dea cu namol. Si chiar si la Euforie... scuze... Eforie vine lumea, sau, in fine, ar veni daca ar avea unde sa se duca sa faca namol. Si chiar, sincer vorbind, am vazut patru oameni de sex feminin care
s-au dus sa faca namol pe trupul gol la Eforie la baza aia de tratament, care nu mai spunem cum arata, ca ziceti ca suntem rai pe urma, deci va spunem c-arata superbine, sincer.

Un om de sex feminin statea pe plaja la soare acoperit tot cu namol, care avea pana si pe fata. Acest om care cand se baga in apa se ridica nivelul apei cu multi centimetri, if iu nou uat ai min. I-a trebuit probabil mult, mult, mult namol ca sa se dea pe tot trupul gol, dar pana la urma a biruit. Nu e clar pe cine.

Un pix fara scrupule ar mai putea asterne frustrari legate de datul cu namol pe penis. Barbatul namolit astfel fuge cu gandul la Etiopia, la Ramaru, la gaura din gardul care desparte nudistii de nude. Totodata, ar putea vorbi despre draci goi, goi si impielitati pe deasupra. Din pacate sau din fericire, oamenii vin aici la "Bai reci" in scop de tratament. Gratis. Vii cu fisa de internare si te dai trup si suflet cu namol. Daca n-ai hartie, te dai tot moca. La Sanatoriul din Techirghiol, oamenii sunt batrani si bolnavi si si-au pierdut simtul autoprotectiei. Asa ca ar sta la soare cat e ziua de lunga, ba chiar si mai mult, ceea ce dauneaza grav sanatatii. Asa ca intre 12 si 15 e inchis. Am vazut si frantuzoaice fericite. Dupa ce au intrebat "hau maci" si li s-a raspuns "nema". Am vazut si celelalte complexuri din jurul lacului, inca doua. Ambele praf. Unul in renovare, cel celebru, care se vede din tren la Eforie Nord. Cand trec copii spre tabere, vagoanele se inclina periculos pea€™o parte, iar micutii rasar ca muscatelea€™n fereastra, incercand sa descopere masculinitatea sau feminitatea nudului de sub namol. Oricum, namolul e bun. Oamenii sunt multumiti. Indiferent daca au parte de gratuitate si siguranta unui mal autentic, asigurat de sanatoriu, sau ca il cumpara de la tiganii care aduna resturile din tevile de evacuare. Sanatatea nu are pret.


Nostalgie cu namolComplexul "Bai reci" din Eforie Nord a fost preluat de curand de Ministerul Sanatatii si s-au demarat lucrarile de reamenajare. Timp de doi ani, constructia a fost inundata din cauza unor izvoare de apa dulce care au facut sa creasca nivelul ghiolului. Constructorii spun ca structura de rezistenta nu a fost afectata deloc, dar nivelul ridicat al panzei freatice le va ingreuna lucrarile. Se aproximeaza ca abia anul viitor complexul va fi deschis publicului. Nostalgicii vor regasi aceeasi atmosfera, intrucat in caietul de sarcini este specificata refacerea completa conform vechilor planuri.
Administratia Sanatoriului din Techirghiol a demarat lucrari de reabilitare si a celeilalte baze de tratament si spera ca aceasta sa fie inaugurata candva in perioada 1-15 septembrie. In prezent, toate paturile sunt ocupate, iar managerul se gandeste sa tina deschisa institutia si pe timpul lunilor de iarna, pentru ca deja este o afacere prospera. Namolul este o sursa de bani nu numai indirecta, ci este vandut si in alte complexuri de tratament de pe litoral. Pentru ca dupa folosire acesta trebuie deversat la loc in ghiol, deocamdata nu este rentabila vanzarea lui catre zone mai indepartate din tara sau la export. Incepand din acest an, accesul in incinta amenajata pe malul lacului, precum si namolul sunt gratuite. Totusi, exista mici afaceristi care fie fura, fie foreaza in alte zone, fie aduna malul care se scurge din tevile de evacuare ale Sanatoriului si il vand. Bineinteles, in cazurile din urma nu (mai) exista compusii activi care dau valoare tratamentului, ba chiar exista si riscul aparitiei unor boli de piele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.