ASOCIATIE. Cele doua banci de locuinte din Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL) au hotarat sa infiinteze Asociataia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania. Scopul este promovarea si dezvoltarea
ASOCIATIE. Cele doua banci de locuinte din Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL) au hotarat sa infiinteze Asociataia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania. Scopul este promovarea si dezvoltarea economisirii-creditarii in sistem colectiv. "Prin infiintarea Asociatie  incercam sa promovam interesele bancilor pentru locuinte printr-o singura voce. Este nevoie de un efort sustinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania", a dexclarat Ionut Costea, presedintele RBL. (D.I.)


VISTA IN ROMANA. Microsoft a lansat ieri varianta in limba romana a sistemului de operare Vista precum si programul Office Prepaid 2007. Este vorba de un "experiment" al companiei prin care se ofera posibilitatea achizitionarii licentei de utilizare pe termen limitat. Cartelele Office vor fi disponibile la partenerii din retail la pret de 79 lei si ofera trei luni de functionare. Compania a vandut in anul fiscal care se incheie la 30 iunie peste 220.000 de licente Windows, in sistem OEM, pentru partenerii locali si peste 250.000 licente pentru multinationale. (A.R.)


PENSII-PROIECT. Fondurile de pensii faculative vor avea posibilitatea sa-si diversifice portofoliul de investitii, prin instrumente ale pietei monetare si titluri de stat peste nivelul actual stabilit de legislatie, respectiv peste 20% si 70%, pentru o perioada de cel mult un an de la data autorizarii fondului. Prevederea este inclusa intr-un proiect de norma elaborat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Investitiile pot atinge maximum un milion de lei active nete administrate. Administratorul are obligatia sa notifice Comisia in termen de cinci zile lucratoare de la luarea deciziei. Nerespectarea prevederilor legii este sanctionata cu amenzi de la 10.000 lei la 50.000 lei.


FELICITY RESIDENTIALS. Ansamblul rezidential Felicity (foto) se construieste in nordul Bucurestiului, pe soseaua Oda si ofera circa 1.200 de apartamente in mai multe faze de constructie. Pentru inceput, prima faza va oferi 112 apartamente in 8 cladiri cu un regim de inaltime de S+P+2E+M; impreuna cu locuintele vor fi livrate si 145 de locuri de parcare, inlaturand astfel o problema importanta pentru bucuresteni. Cea de-a doua faza va oferi 212 unitati. (D.I.)


ALIANTA. Ca parte a procesului de integrare Air France-KLM, activitatile comerciale ale celor doua linii aeriene vor deveni si mai stranse si mai armonizate. Din aprilie 2007, Air France si KLM si-au reunit fortele sub o singura conducere in Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia si Romania. Incepand cu aceasta data, activitatea companiei in Romania este condusa de Alexandru Dobrescu. "Intentia noastra este de a realiza o buna fuziune. Ambitia noastra este de a le oferi clientilor o gama si mai larga de produse si servicii", a mentionat Alexandru Dobrescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.