BOTULISM. Analizele de laborator realizate la Institutul Cantacuzino din Bucuresti au confirmat suspiciunile medicilor aradeni privind diagnosticul de botulism in cazul a doi soti care au ajuns la spital saptamana trecuta, dupa ce au mancat sunca afu
BOTULISM. Analizele de laborator realizate la Institutul Cantacuzino din Bucuresti au confirmat suspiciunile medicilor aradeni privind diagnosticul de botulism in cazul a doi soti care au ajuns la spital saptamana trecuta, dupa ce au mancat sunca afumata. Seful Autoritatii de Sanatate Publica Arad, Gabriela Tarle, a declarat miercuri ca cei doi soti sunt internati in continuare si primesc tratamentul specific pentru botulism, starea lor fiind imbunatatita. "Avem confirmarea ca este vorba de botulism, astfel ca numarul cazurilor depistate in judet ajunge la patru", a declarat Tarle. Doi soti din localitatea aradeana Santana au fost internati saptamana trecuta la Spitalul Judetean (SJ) Arad, avand simptome specifice botulismului. Cei doi au spus ca au mancat sunca afumata, preparata in casa, dupa care li s-a facut rau.


INTERDICTII. La Festivalul Sighisoara Medievala 2007, care va avea loc in perioada 27-29 iulie, sunt interzise semintele, vata de zahar, porumbul fiert sau merele glazurate, se arata in regulamentul de organizare si desfasurare a manifestarii, dat publicitatii miercuri de Primaria Sighisoara. In regulament se mai arata ca pe domeniul public si privat, indiferent de natura proprietatii, nu se vor comercializa bauturi alcoolice de nici un fel, exceptie facand societatilor comerciale de alimentatie publica autorizate, iar bauturile racoritoare se vor servi in recipiente din plastic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.