Consortiul Edam Acquisition, format din Mediaset, compania lui Silvio Berlusconi, societatea Telecinco, fonduri de investitii ale Goldman Sachs si firma Cyrte a cofondatorului Endemol, John de Mol, va cumpara si ultimele 25% din actiunile Endemol, pr
Consortiul Edam Acquisition, format din Mediaset, compania lui Silvio Berlusconi, societatea Telecinco, fonduri de investitii ale Goldman Sachs si firma Cyrte a cofondatorului Endemol, John de Mol, va cumpara si ultimele 25% din actiunile Endemol, producatorul "Big Brother", informeaza Reuters, preluata de NewsIn.
Tranzactia este estimata la aproximativ 770 mil. euro. Edam Acquisition a anuntat luna trecuta ca a cumparat, pentru 2,63 mld. euro, 75% din Endemol de la compania spaniola de telefonie Telefonica. Tranzactia cu Telefonica trebuie aprobata de autoritatile din Austria si Germania. Compania Endemol este o companie olandeza de productie de divertisment de televiziune. Endemol a lansat si detine, printre altele, licentele pentru reality-show-urile "Big Brother" si "Fear Factor". Grupul Mediaset detine posturile TV Italia 1, Canale 5 si Rete 4, precum si televiziunile digitale Mediaset Premium, Media Shopping, Boing si 24 Ore TV si postul Radio R101. Mediaset face parte din grupul Fininvest, care mai detine, printre altele, compania de servicii bancare si asigurari Mediolanum, compania de productie de film Medusa si publisher-ul Mondatori.
Telecinco este o companie spaniola de televiziune care detine canalele Telecinco si Telecinco Estrellas. Compania este detinuta majoritar de Mediaset Investimenti, controlat de fostul premier, Silvio Berlusconi. Cyrte Investments este o companie de investitii care are activitati pe piata de telecomunicatii, media si tehnologie si care, prin Talpa Media, detine, printre altele, postul TV Tien si posturile Radio 538 si Radio 10 Gold.
Cyrte Investments este detinut de unul dintre cofondatorii Endemol, John de Mol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.