Convertible Bond - Titlu convertibil. Instrument de credit care poate fi transformat in actiuni. De regula, aceasta conversie este facuta la dorinta detinatorului de obligatiuni si nu a companiei. Totusi, pot avea loc conversii fortate din cauza unor
Convertible Bond - Titlu convertibil. Instrument de credit care poate fi transformat in actiuni. De regula, aceasta conversie este facuta la dorinta detinatorului de obligatiuni si nu a companiei. Totusi, pot avea loc conversii fortate din cauza unor evenimente, cum ar fi preluarile de firme sau existenta unor optiuni call in favoarea emitentului. In general, titlurile convertibile dau dreptul la cupon, dar exista si titluri convertibile cu un cupon zero. Aceste titluri tind sa ofere rate ale dobanzii mai scazute decat ale pietei, in schimbul posibilitatii primirii uni numar de actiuni ale companiei emitente.

Convertible Preferred - Actiune preferentiala care poate fi transformata intr-o actiune comuna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.