Corturile devin din ce in ce mai incapatoare si mai confortabile. Cotidianul va prezinta citeva dintre cele mai interesante modele.

Daca spiritul de aventura va indeamna sa renuntati la confortul unui hotel si va doriti "o casuta" po

Corturile devin din ce in ce mai incapatoare si mai confortabile. Cotidianul va prezinta citeva dintre cele mai interesante modele.

Daca spiritul de aventura va indeamna sa renuntati la confortul unui hotel si va doriti "o casuta" portabila in mijlocul naturii, ofertele din magazinele specializate sau din cele online sint destul de variate pentru a multumi si cele mai rafinate gusturi. Spre exemplu, pentru o excursie rapida in doi, corturile cu o greutate de sub un kilogram reprezinta alegerea perfecta. Oferte multiple sint si pentru familisti, existind corturi pentru patru sau chiar sase persoane. Unele includ chiar si spatii pentru relaxare, semiacoperite. Noile modele au acoperisul creat astfel incit sa permita aerului sa circule si sa ofere protectie impotriva insectelor.

Tot pentru a va crea un confort termic cit mai mare, unele modele sint prevazute cu sisteme duble de ventilatie. Nu in ultimul rind, noile designuri au ornamente reflectorizante de-a lungul fermoarului pentru a putea fi usor de observat pe timp de noapte.

Indiferent care ar fi pretentiile d-voastra, inainte de a va achizitiona un cort trebuie sa tineti cont de tipul acestuia. Astfel, corturile clasice sint mai grele, dar au marele avantaj ca sint inalte, in vreme ce modelele tip iglu sint foarte usor de montat, pot fi mutate fara a fi demontate in prealabil, ocupa putin loc si sint usoare.

Dezavantajul in cazul acestora consta in faptul ca spatiul in habitat nu este la fel de mare ca la corturile clasice. O a treia categorie, corturile tunel, sint undeva intre cele doua prezentate anterior, atit din punctul de vedere al suprafetei, cit si al greutatii.

RidgelineCortul este conceput pentru patru persoane si are un spatiu special creat pentru clipele de relaxare. Interiorul si acoperisul sint din poliester, permitind aerului sa circule si oferind protectie impotriva insectelor, in vreme ce cusaturile si fermoarele sint astfel protejate pentru o rezistenta mai mare la apa. Impermeabilitatea este asigurata pina la 2.000 mm coloana de apa. Dimensiunile camerelor sint (LxlxH): 2x(210x140)x160cm, iar greutatea de 10,2 kg. Pretul este de 909,99 lei, cortul putind fi gasit in magazinul Gipo-Duca din Bucuresti. VermontCortul poate gazdui patru persoane si are 440 cm lungime, 250 cm latime si 190 cm inaltime. Este prevazut cu folie exterioara din poliester, invelis de 2.000 mm PU, baza din material poliester 145 g/mp si schelet din fibra de sticla. Poate fi gasit in magazinele Carrefour, pretul fiind de 869,90 lei (din 20.06.2007). RigelIdeal pentru calatoriile usoare intrucit are doar 960 de grame, cortul Rigel pentru doua persoane are un nou design si ornamente reflectorizante de-a lungul fermoarului pentru a putea fi usor de observat pe timp de noapte. Totodata, modelul are un sistem dublu de ventilatie. Dimensiunile sint (LxlxH): 230x60(140)x68cm, iar impermeabilitatea e de pina la 3.000 mm coloana de apa in interior si de 5.000 mm in cazul podelei, care este din nailon. Pretul este de 660,9 lei. Produsul poate fi gasit in magazinul Gipo-Duca. Celsius CompactCortul este ideal pentru doua persoane, mai ales ca cele 3,1 kg ale sale il fac foarte usor de transportat. Modelul este din material ignifug, cu acoperis din poliester si podeaua de nailon. Impermeabilitatea este asigurata pina la 3.000 mm coloana de apa, in timp ce in cazul podelei este de 5.000 mm. Ca dimensiuni, Celsius Compact are 210 cm lungime, 150 cm latime si 105 cm inaltime. Poate fi gasit in magazinul Gipo-Duca, pretul fiind de 346,9 lei. Un ghid de cumparare a cortului, la www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.