Presedintele Basescu joaca periculos pentru tara. De pe urma jocului cu focul nu poate profita decat Moscova. Interesata ca Romania sa fie destabilizata.
Politica presedintelui Basescu constituie o iresponsabilitate la nivel ultim. El vizeaza,
Presedintele Basescu joaca periculos pentru tara. De pe urma jocului cu focul nu poate profita decat Moscova. Interesata ca Romania sa fie destabilizata.
Politica presedintelui Basescu constituie o iresponsabilitate la nivel ultim. El vizeaza, in plan politic, distrugerea sistemului parlamentar - esenta democratiei insesi - si exterminarea ultimului partid istoric, PNL - dreapta reala, expresie a capitalismului democratic. In plan social, seful statului instiga la ura de clasa. Si de rasa. Presedintele Iliescu dispretuia la fel minoritatea, blamata ca adunatura de golani. Presedintele Basescu ii face prosti pe cei din minoritatea de peste 2 milioane care au votat pentru demiterea lui. Inteligenta e, in schimb, majoritatea celor 6 milioane care au inghitit pe nemestecate o propaganda inselatoare. Un asemenea clivaj cu caracter de incitare la razboi civil nu s-a mai produs decat in 13 iunie 1990, cand presedintele Iliescu a instigat la lupta de clasa paramilitara, iar, dupa mineriada, Romaniei i s-au inchis portile Europei si a ramas izolata pe plan international, oaie neagra pentru SUA. De aceea, tara noastra a fost exclusa de la primul val NATO, respectiv, UE.
Orice om de bun simt stie ca apartenenta euro-atlantica a Romaniei a fost dobandita ca urmare a orientarii catre Occident si SUA, imprimata de administratia Emil Constantinescu si continuata de Guvernul Adrian Nastase. Presedintele Traian Basescu sfideaza insa realitatea, atribuindu-si aceste realizari si pretinzand ca numai el si PD sunt pro-occidentali, restul fiind marionete (de)conspirate ale Moscovei, doar pentru ca sunt anti-Basescu. Asemenea mesaj constituie un asalt la adresa intereselor Romaniei, sub pretextul demagogic al apararii lor. SUA si Europa s-au lamurit deja. Nici nu-ti trebuie geniul lui Condi Rice ca sa-ti dai seama ca Basescu se vrea o combinatie de Putin cu Chirac.
Cu o minima logica si un minim bun simt, oricine isi poate da seama de faptul ca pentru Moscova nu sunt bune linistea sociala, stabilitatea politica si dezvoltarea economica veritabil capitalista ale Romaniei, asigurate de Guvernul Tariceanu. Presedintele Basescu sustine ca nu e buna linistea si provoaca instabilitatea, dar ii acuza in acelasi timp de conspiratie in favoarea Rusiei pe cei care vor liniste sociala si stabilitate politica. Mesajul manipuleaza visceral. De fapt, Basescu si papagalii lui dirijeaza resentimentele nationale anti-rusesti spre tinta falsa PNL, pentru a distruge partidul liberalilor si a-si face UMP ca Chirac. Urmatorul pas ar fi sa conduca tara ca Putin. Intr-un sens, deja o face. Mai precis, cine cotizeaza nu e cercetat. Ci avansat. Cine nu, e oligarh acuzat.
In rest, suntem in momentul cel mai fast pentru tara, in care - vis national implinit dupa sase decenii - premierul Tariceanu a solicitat, iar Parlamentul a votat instalarea de baze SUA pe teritoriul Romaniei, impotriva carora protesteaza vehement Moscova. Anul viitor are loc la Bucuresti un summit NATO cu participarea presedintelui SUA, George W. Bush. Faptele demonstreaza ca Traian Basescu, PD si suita lor fac jocul Moscovei, premeditand destabilizarea tarii. Pe cand Guvernul Tariceanu angajeaza dezvoltarea euro-atlantica a Romaniei.
BASESCU NU POATE SA-L DEA JOS PE TARICEANU. Buba doare. Si la mare. Consilierii de la Neptun mai bine i-ar spune presedintelui ca, dupa atata agitatie neputincioasa, are nevoie de o izolare la munte. Nu de o noua expunere la soare. Monser, caldura mare!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.