Validarea noilor norme de creditare ale Bancpost de catre Banca Nationala a Romaniei se va efectua intr-un interval de timp de ordinul saptamanilor, a declarat ieri presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
In acest moment, se mentine un dialog perm
Validarea noilor norme de creditare ale Bancpost de catre Banca Nationala a Romaniei se va efectua intr-un interval de timp de ordinul saptamanilor, a declarat ieri presedintele Bancpost, Mihai Bogza.
In acest moment, se mentine un dialog permanent intre banca si BNR pentru a gasi o forma a normelor interne de creditare care sa fie reciproc acceptabile. Bancpost trebuie sa demonstreze bancii centrale ca noile norme de creditare sunt atat avantajoase pentru clienti, cat si prudente din punctul de vedere al BNR, a explicat presedintele institutiei de credit. Bancpost si-a primit inapoi de la BNR dosarul cu noile norme de creditare cu unele comentarii asupra unor analize si statistici privind anumite categorii de clienti, a declarat, la inceputul lunii iunie, pentru NewsIn, presedintele bancii, Mihai Bogza. "Banca centrala ne-a inapoiat normele cu unele comentarii tehnice, cea mai importanta referindu-se la analize si statistici privind anumite categorii de clienti, pe care trebuie sa le adaugam la dosar, si care nu se obtin usor", a mentionat Bogza, la inceputul lunii iunie. In acest context, presedintele Bancpost precizase ca va depune dosarul spre aprobare la banca centrala atunci cand acesta va fi cat mai complet, fara a preciza un orizont de timp.
Pana in prezent, BNR a aprobat normele interne de creditare pentru patru banci: Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie) si Banca Comerciala Romana (pe 12 iunie). Aproximativ 20 de banci au trimis la BNR proiecte despre normele noi, dar unele au fost returnate de catre banca centrala, care a apreciat ca nu sunt respectate cerintele de prudentialitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.