Comentariul specialistuluiConfiguratia campului de presiune si circulatia aerului este de asa natura incat se va produce o ponderare a regimului termic in zona tarilor vestice, centrale si de rasarit. In restul continentului regimul termic se va ment
Comentariul specialistuluiConfiguratia campului de presiune si circulatia aerului este de asa natura incat se va produce o ponderare a regimului termic in zona tarilor vestice, centrale si de rasarit. In restul continentului regimul termic se va mentine foarte ridicat, iar formatiunile noroase, care urmeaza sa se dezvolte acolo, vor fi organizate in sisteme frontale, care vor traversa zona geografica a Romaniei si vor determina averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, cele legate de momentul de inceput al ploilor putand lua trecator si aspect de vijelie. Vor fi conditii de caderi de grindina si de cantitati de apa mai insemnate, chiar cu caracter torential. O scadere de temperatura va fi aproape exclusa.
meteorolog Romica Jurca


PE LITORALa€¢ Azi (joi): Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Temperatura aerului: 29°C-19°C. Temperatura apei: 24°C-22°C.

a€¢ Maine (vineri): Vremea va fi calduroasa si predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar izolat vor fi conditii pentru averse slabe de ploaie. Temperatura aerului: 31°C-19°C. Temperatura apei: 24°C-22°C.

a€¢ Poimaine (sambata): Vremea va fi calduroasa si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, dar va prezenta unele innorari in cursul noptii cand pe arii restranse vor fi averse de ploaie insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului: 32°C-21°C. Temperatura apei: 24-22°C.


LA MUNTEa€¢ Azi (joi): Cerul va fi variabil, cu innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

a€¢ Maine (vineri): Cerul va fi temporar noros. Local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

a€¢ Poimaine (sambata): Vremea se va mentine deosebit de calda, dar si in general instabila. Vor fi innorari, local averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.