Unii dintre cei mai mari tour-operatori din Romania vor sa se asocieze intr-o entitate juridica si sa participe la privatizarea complexului Panoramic - Belvedere din Olimp, care va functiona in regim all-inclusive, a declarat presedintele Asociatiei

Unii dintre cei mai mari tour-operatori din Romania vor sa se asocieze intr-o entitate juridica si sa participe la privatizarea complexului Panoramic - Belvedere din Olimp, care va functiona in regim all-inclusive, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, intentia ferma a agentiilor de turism este de a cumpara complexul mentionat, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, se vor orienta catre un alt hotel. "Complexul a fost perla litoralului romanesc si am dori ca el sa isi recastige acest statut. Daca nu vom reusi acest lucru, proiectul ramane in picioare si ne vom orienta spre un alt hotel. In orice caz, tour-operatorii vor participa la aceasta privatizare", a spus Anastasiu. Din cauza problemelor pe care le intampina structura de rezistenta a hotelului, este posibil ca acesta sa fie daramat si sa fie construit un altul nou. Un lucru realizabil, insa, potrivit oficialului ANAT, viitorul complex va avea patru stele si va functiona in regim all-inclusive.
"Vom comanda o expertiza pentru verificarea structurii de rezistenta si un plan de afaceri, iar apoi vom vedea care este exact situatia. Daca planul de afaceri arata ca investitia este rentabila, atunci poate il vom achizitiona, chiar daca va trebui sa-l daramam si sa-l construim din nou", a precizat seful ANAT.

Hotelul va functiona tot anul

Daca societatea comerciala care va avea ca actionari cei mai mari dintre tour-operatorii romani va castiga complexul din Olimp, clientii nu vor lipsi in nicio perioada a anului, sau cel putin asa sustine Anastasiu.
"Va dati seama ca, apartinand tour-operatorilor, el va fi plin tot timpul. Hotelul va functiona tot anul, nu doar in sezonul estival", a aratat acesta. Conform primelor estimari, investitia ar urma sa se ridice la 7-8 milioane de euro. "Este insa o suma bazata mai mult pe supozitii, pentru ca va trebui sa primim toate datele si abia apoi vom putea da o cifra exacta", a mai spus Anastasiu. Ministrul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat in urma cu doua saptamani, pentru NewsIn, ca statiunea Olimp va fi privatizata in cel mult doua luni. Silaghi a spus ca a discutat problema statiunii Olimp cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu si ca se preconizeaza ca in perioada imediat urmatoare sa se realizeze caietul de sarcini."I-am prezentat dezastrul in care se afla Olimpul si, in maximum doua luni, cred ca statiunea va fi privatizata. Incercam sa vindem statiunea unui tour-operator, pentru a evita situatia din celelalte statiuni, in care hotelul, restaurantul sau piscina au fost cumparate de oameni diferiti", a spus Silaghi. Acesta a adaugat ca nu stie daca Olimpul va putea intra, in acest sezon, in circuitul turistic. AVAS a vandut in luna martie Complexul Neptun, parte a societatii Olimp Estival 2002, societatii Grand Plaza Hotel SA Bucuresti, parte a grupului Howard Johnson. Cu banii obtinuti din vanzarea activului, societatea Olimp urma sa isi plateasca datoriile si sa investeasca in celelalte active: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic, pe care le mai detine societatea Olimp Estival 2002. AVAS a devenit, in august 2006, actionarul majoritar al societatii, cu 54% din capitalul social, prin transferul acesteia de la RA-APPS.
"Nu stiu daca se va putea privatiza Olimpul in doua luni, dar noi suntem pregatiti oricum", a mai spus Anastasiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.