Promulgarea modificarii Legii 544/2001 de catre presedintele Traian Basescu va permite accesul la unele contracte de privatizare.
Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat ieri decretul despre promulgarea
Promulgarea modificarii Legii 544/2001 de catre presedintele Traian Basescu va permite accesul la unele contracte de privatizare.
Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat ieri decretul despre promulgarea Legii pentru completarea art.5 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Legea promulgata de Basescu introduce un nou alineat in articolul 5 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, conform caruia: "Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa puna la dispozitia persoanelor interesate contractele de privatizare incheiate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, prin consultarea la sediul acestora. Prevederile de mai sus nu se aplica in cazul contractelor de privatizare, care se incadreaza in sfera de aplicare a dispozitiilor art. 12 alin. (1)". Alineatul (1) al articolului 12 din Legea 544/2001 prevede ca fac exceptie de la accesul liber al cetatenilor urmatoarele informatii: a) din domeniul apararii nationale, sigurantei si ordinii publice, daca fac parte din categoriile informatiilor clasificate, potrivit legii; b) informatiile privind deliberarile autoritatilor, precum si cele despre interesele economice si politice ale Romaniei, daca fac parte din categoria informatiilor clasificate, potrivit legii; c) informatiile privind activitatile comerciale sau financiare, daca publicitatea acestora aduce atingere principiului concurentei loiale, potrivit legii; d) informatiile cu privire la datele personale, potrivit legii; e) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pune in pericol viata unei persoane. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.