Partidul Conservator a solicitat conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului sa convoace o sesiune extraordinara in care sa se dezbata legea privind introducerea votului uninominal.
"Votul uninominal reprezinta singura metoda de a-l face
Partidul Conservator a solicitat conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului sa convoace o sesiune extraordinara in care sa se dezbata legea privind introducerea votului uninominal.
"Votul uninominal reprezinta singura metoda de a-l face pe senator sau pe deputat sa fie responsabil nu fata de presedintele de partid, ci sa raspunda in fata alegatorului. Dorim dezbaterea de urgenta a acestei legi, intrucat in ultima vreme exista partide care sustin aceasta lege doar la nivel declarativ si nu doresc transpunerea ei in realitate", argumenteaza PC. Cererea a fost insa respinsa. Solicitarea nu se poate realiza, conform Constitutiei si Regulamentului Camerei, a declarat secretarul Camerei, Ioan Munteanu (PSD).
El a precizat ca,in urma discutarii acestei chestiuni in sedinta Biroului Permanent, s-a ajuns la concluzia ca deputatii conservatori au o cerere cu "iz de declaratie politica". "Domnul Lucian Bolcas, vicepresedinte al Camerei, le-a spus celor de la PC ca ar fi bine sa citeasca Regulamentul si Constitutia inainte sa faca declaratii politice", a relatat Munteanu.
"Discutam despre o sesiune extraordinara, cand nu avem un proiect (privind votul uninominal - n.r.) care sa fi fost discutat in comisia de cod electoral", a mai spus reprezentantul Camerei.
Potrivit Constitutiei, convocarea unei sesiuni extraordinare se face la cererea sefului statului, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.
Planul initial asupra caruia au convenit in urma cu cateva saptamani liderii partidelor parlamentare era ca proiectul de lege privind introducerea votului uninominal sa fie adoptat de catre deputati pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, insa acest lucru este putin probabil sa se mai intample.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.