Fondul britanic de investitii Fabian Romania Property a achizitionat cladirea de birouri de clasa A Baneasa Business Center, anterior detinuta de Immoconsult Leasinggesellschaft m.b. Conform comunicatului transmis de Eurisko, intermediarul afacerii,
Fondul britanic de investitii Fabian Romania Property a achizitionat cladirea de birouri de clasa A Baneasa Business Center, anterior detinuta de Immoconsult Leasinggesellschaft m.b. Conform comunicatului transmis de Eurisko, intermediarul afacerii, valoarea tranzactiei se ridica la circa 23,9 milioane de euro, fiind cea de-a treia mare tranzactie a anului, dupa achizitionarea recenta a unui alt imobil de birouri de clasa A, Cubic Centre. Baneasa Business Center este situat in zona de nord a Bucurestiului, dispunand de o suprafata inchiriabila de peste 9.600 mp, alaturi de 132 de spatii de parcare. Venitul anual din inchiriere este estimat la aproximativ 1,85 milioane de euro, in contextul in care, in momentul de fata, Baneasa Business Center este inchiriat in intregime. Printre locatari se numara companii internationale ca Wrigley, Colgate, Fresenius, Cargill si Volksbank. Aceasta tranzactie este cea de-a sasea desfasurata de fondul britanic de investitii pe piata romaneasca. Saptamana trecuta, Fabian Romania Property a incheiat, conform Mediafax, un acord cu o valoare de opt milioane de euro pentru achizitia unei cladiri office pe bulevardul Dacia din Bucuresti, proiect derulat de compania Hil Construct. De asemenea, fondul britanic a preluat recent cladirea de birouri Evocenter din zona Pipera-Voluntari din Bucuresti, dupa ce, la inceputul anului trecut, a integrat in portofoliul sau alte doua imobile de birouri deja construite in Bucuresti, Cascade Office Building si Floreasca Business Center. In ceea ce priveste cea mai mare tranzactie de pana acum, in valoare de 60 milioane de euro, Cubic Center, aceasta cladire a fost dezvoltata de firma Kendama. Fabian detine, de asemenea, participatii la doua proiecte rezidentiale in curs de executie: ansamblul New Town, dezvoltat in parteneriat cu firma nord-irlandeza Mivan, si proiectul Lakeview. Valoarea cumulata a investitiilor Fabian in aceste 2 proiecte se ridica la aproximativ 11 milioane de euro. Conform expertilor Eurisko, aceasta este prima dintr-un sir de trei tranzactii planificate sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Procesul de negociere si intocmire a actelor a durat aproximativ un an si jumatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.