La Teatrul National din Timisoara, a avut loc sambata avanpremiera spectacolului "Visul" dupa Mircea Cartarescu, in regia Catalinei Buzoianu. Un spectacol in cheie realist-onirica, sau realist-feerica, imbinand in mod fericit amprenta autorului si pe
La Teatrul National din Timisoara, a avut loc sambata avanpremiera spectacolului "Visul" dupa Mircea Cartarescu, in regia Catalinei Buzoianu. Un spectacol in cheie realist-onirica, sau realist-feerica, imbinand in mod fericit amprenta autorului si pe cea a regizorului, Visul are ca punct de pornire prozele lui Mircea Cartarescu - in prinicpal Rem, cu insertii din Mendebilul, Ruletistul etc., dar si fragmente din Enciclopedia Zmeilor si De ce iubim femeile. Alaturi de Catalina Buzoianu, din echipa de la teatrul timisorean fac parte compozitorul Mircea Florian, scenografa Velica Panduru si coregrafa Malina Andrei, videoproiectiile fiind semnate de Lucian Moga, iar light-design-ul de Florian Putere. Distributia acestui spectacol reuneste nume cunoscute ale scenei timisorene: Victor Manovici, Alecu Reus, Irene Flamann Catalina, Iuliana Craescu, Alina Reus, Ana Maria Cojocaru, Doru Iosif, Cristian Szekeres, Andrea Tokai, Ioan Strugari, Luminita Tulgara, Sabina Bijan, Catalin Ursu, Daniela Bostan, Romeo Ioan, Valentin Ivanciuc, Paula Maria Frunzetti, Ana-Maria Pandele, careia i s-au alaturat Dana Borteanu, de la Teatrul German de Stat Timisoara, si muzicienii Spyridon Koliavasilis (oud si voce) si Sasa Stoianovici-Hera (saz). Premiera spectacolului va avea loc la inceputul lunii octombrie, in deschiderea Festivalului Dramaturgiei Romanesti. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.