Primarul si viceprimarul municipiului Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau si respectiv Nicolae Dicu, au fost achitati ieri in urma unei sentinte emise de Tribunalul Alba.   Arestati cu mare tam-tam in vara anului trecut, edilii valceni au fost achit
Primarul si viceprimarul municipiului Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau si respectiv Nicolae Dicu, au fost achitati ieri in urma unei sentinte emise de Tribunalul Alba.   Arestati cu mare tam-tam in vara anului trecut, edilii valceni au fost achitati ieri de Curtea de Apel Alba, acolo unde fusese transferat procesul. Cei doi, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu, au fost acuzati de fapte de coruptie. Gutau de luare de mita, iar Dicu de complicitate la aceeasi infractiune. Potrivit sentintei de ieri, Tribunalul Alba a revocat si masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, dispusa anterior fata de cei doi printr-o decizie a Curtii de Apel Alba-Iulia. Hotararea completului de judecata a fost anuntata in lipsa celor doi, care nu au fost prezenti in sala de judecata.   ACUZE. Conform anchetatorilor DNA, primarul si viceprimarul orasului Ramnicu-Valcea ar fi pretins timp de patru luni sa li se dea mita 50.000 de euro, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism. Mai mult, viceprimarul Nicolae Dicu a fost prins in momentul in care incasa suma de 20.000 de euro. Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost tinuti in arest la Colibasi si ulterior au fost transferati la Penitenciarul de Maxima Siguranta Aiud. Curtea de Apel Alba-Iulia a decis, in noiembrie 2006, eliberarea de indata a edililor din Ramnicu-Valcea, primarul Mircia Gutau si viceprimarul Nicolae Dicu. Instanta a dispus, totodata, ca pe durata acestei masuri primarul si vicele sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte in instanta ori de cate ori sunt chemati, sa nu-si schimbe locuinta fara acceptul anchetatorilor, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme. Directia Nationala Anticoruptie contesta achitarea faptelor de coruptie pentru care au fost trimisi in judecata cei doi, precizand chiar prin Biroul de Presa, ca va face apel impotriva deciziei Curtii de Apel Alba.   EXCLUSI DIN PD. Conducerea democrata, reunita la data de 17 iulie 2006, a decis excluderea din partid a lui Mircea Gutau. Presedintele Emil Boc a precizat ca in cazul primarului Gutau s-a aplicat aceeasi masura ca si in cel al viceprimarului Nicolae Dicu, la randul sau, exclus din partid. La momentul respectiv, Boc preciza ca in cazul in care cei doi vor fi gasiti nevinovati in urma proceselor vor putea fi reprimiti in PD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.