Peste 5.000 de sibieni au iesit in centrul orasului, in ciuda caldurii mari, la prologul Red Bull Romaniacs. De azi, concurentii urca la munte.

Profesionisti, cunoscatori ai sportului, pasionati, amatori sau doar curiosi si-au dat intilnire duminica, la ora 13.00, in centrul Sibiului. Aproximativ 150 de rideri de renume mondial au umplut Bulevardul Coposu, la startul oficial al Red Bull Romaniacs, editia a patra, si au facut cerul sa se cutremure de huruitul cailor-putere.

La start au putut fi vazuti maestrii acestui sport, intre care francezul Michel Gau, cistigatorul de anul trecut al celui mai dur concurs enduro din lume, Cyril Despres, campionul din 2005 si 2007 al Raliului Dakar, David Casteau, vicecampionul Dakarului de anul acesta, dar si olandezul Frans Verhoeven, un alt obisnuit al raliului din Sahara si cotat cu sanse mari de a urca pe podiumul de la Red Bull Romaniacs. Dintre romani nu au absentat numele mari, precum Romeo Dunca si Emanuel Gyenes. Batalia greilor incepe azi si se va incheia pe 21 iunie. Ca si la editiile precedente, Red Bull Romaniacs 2007 cuprinde probe extrem de solicitante din punct de vedere tehnic si fizic, in muntii din jurul orasului Sibiu, cu o lungime cuprinsa intre 150 si 200 de kilometri.

Referitor la traseul ales in acest an, directorul de cursa, Dougie MacLean, a declarat ca in majoritatea cazurilor evita drumurile forestiere aflate in exploatare si localitatile. „Pe traseu intilnim in mare parte paduri, dar si vai adinci si traversari de riuri. Cel mai mult apreciez «sectiunea scotiana» de-a lungul unui piriu pietros inspre Paltinis. Este de-a dreptul incintator", a spus el pentru site-ul acestei competitii care inca de la prolog a atras peste cinci mii de curiosi. In cazul unor accidente ale motociclistilor dupa intrarea in munti, primul ajutor vine din partea echipelor medicale stationate in masinile de teren din apropierea traseului, in timp ce un elicopter, cu echipaj medical de urgenta, va fi pregatit sa intervina in orice moment pe durata concursului. In cazul aparitiei unor probleme in zonele cu semnal scazut pentru telefonul mobil si GPS, cei aflati in dificultate alerteaza organizatorii cu ajutorul rachetelor de semnalizare.