"Sunt in timpul meu liber"
Aflat sambata la plimbare pe faleza din Mamaia, alaturi de sotia sa, presedintele a fost asaltat de turistii aflati la mare care voiau sa dea mana sau sa se pozeze cu Traian Basescu. Plimbarea s-a prelungit ast
"Sunt in timpul meu liber"
Aflat sambata la plimbare pe faleza din Mamaia, alaturi de sotia sa, presedintele a fost asaltat de turistii aflati la mare care voiau sa dea mana sau sa se pozeze cu Traian Basescu. Plimbarea s-a prelungit astfel din cauza multimii dornice sa-l salute pe presedinte, iar jurnalistii aflati acolo au inregistrat fiecare pas. Prezenta camerelor de luat vederi l-a deranjat insa pe Traian Basescu care s-a suparat pe jurnalisti, spunandu-le: "Sunteti de o nesimtire incredibila. Sunt in timpul meu liber". Dupa ce au scapat de multime, dar nu si de jurnalisti, presedintele si sotia sa au baut o cafea pe o terasa de la malul marii.
"Mai, pasarica, tu nu ai treaba azi?"
In ziua referendumului, presedintele suspendat si sotia sa au mers la cumparaturi intr-un hypermarket bucurestean. Un reporter al Antenei 1 l-a filmat pe Basescu cu telefonul mobil in hypermarket. Gestul l-a iritat pe seful statului, care a intrat in dialog cu reporterul. "Mai, pasarica, tu nu ai treaba azi?", a intrebat-o Basescu pe jurnalista Andreea Pana. La iesirea din magazin, deranjat de intrebarile insistente, Basescu i-a luat jurnalistei telefonul din mana si l-a bagat in buzunar, fara insa sa-l opreasca. Astfel, discutia pe care a avut-o cu sotia despre reporterul Antenei 1 a fost inregistrata. Telefonul a fost ulterior verificat de SPP-isti, iar discutia despre jurnalista a fost stearsa doar din memoria aparatului, nu si a cardului. Telefonul mobil a fost returnat unei echipe a postului. Presedintele a fost inregistrat pe telefonul cu pricina, spunand: "Cat era de agresiva tiganca asta imputita...". Ulterior, presedintele a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru expresiile folosite.
"Cate un gaozar d'asta"
Traian Basescu anunta, in octombrie anul trecut, la sediul SRI, ca detine informatia neverificata potrivit careia in Serviciu mai exista un singur ofiter al fostei Securitati. In acel moment, un ziarist l-a intrebat pe presedinte daca din afirmatia sa se poate intelege ca in SRI nu mai sunt ofiteri ai fostei Securitati. Presedintele Traian Basescu a raspuns scurt: "Daca aveti nevoie de un titlu pentru editia de maine, deja il aveti". Dupa acest raspuns, presedintele, impreuna cu Radu Timofte si George Maior, a coborat scarile spre iesirea din sediul SRI. Patru ziaristi, inclusiv cel care pusese intrebarea Ovidiu Zara, i-au urmat pe Basescu, Maior si Timofte spre iesirea din sediul SRI, moment in care l-au auzit pe seful statului spunand: "Cate un gaozar d'asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta". Remarca lui Basescu a fost auzita si de ceilalti doi ziaristi care se aflau in spatele presedintelui cand acesta cobora scarile, dar si de un cameraman. Ovidiu Zara s-a simtit vizat de jignire si i-a spus lui Basescu: "Generoasa remarca, domnule presedinte!", iar seful statului i-a replicat: "Alta remarca nu am sa va fac".(D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.