Scrisoarea lui Ion Iliescu la 17 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 este doar un fragment din interminabila minciuna, dezinformare si manipulare prin care stanga postcomunista a dominat viata noastra politica. Multe decenii le trebuie celor de
Scrisoarea lui Ion Iliescu la 17 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 este doar un fragment din interminabila minciuna, dezinformare si manipulare prin care stanga postcomunista a dominat viata noastra politica. Multe decenii le trebuie celor de la FSN-FDSN-PDSR-PSD sa spele dezonoarea si raul pe care l-au facut Romaniei. Stim cand au inceput minciuna, dezinformarea, manipularea, precum si crimele - pe 22 decembrie 1989. Dar nu stim cand se vor termina, pentru ca partidul lui Iliescu si al asociatilor sai politici nu s-a saturat de cat a stat la putere.
In Romania, stanga a stat la putere mai bine de 60 de ani. Din 1944 pana in 1989 a fost la putere stanga radicala, comunista, stalinista, totalitara, care a distrus spiritual, moral si fizic natiunea si a adus tara la sapa de lemn. Dupa prabusirea stangii comuniste, normal era sa vina la putere partidele democratiei liberale si sa avem o economie capitalista, capabile impreuna sa genereze prosperitate economica, libertate individuala, drepturi egale pentru toti cetatenii, un stat de drept bazat pe separarea puterilor in stat. Am avut insa parte de cu totul altceva, de o stanga monstruoasa, ale carei obiective au fost consolidarea puterii individuale si de gasca, ramanerea la putere pe termen nedeterminat si folosirea discreditara a resurselor statului pentru imbogatirea clientelei proprii. Datorita abilitatii manipulative de tip securisto-nomenclaturist, au reusit initial sa obtina sprijinul larg al "maselor populare" (in mai 1990, Iliescu castiga Presedintia cu 85% din voturi, iar FSN castiga alegerile generale cu 66% din voturi). Dar diversiunea cu mortii din decembrie, transformarea puterii executive si legislative FSN in partid politic, mineriadele, manipularea alegerilor libere, jaful acestei tari, precum si o lista interminabila de pacate nu se vor putea sterge niciodata din cartile de istorie. Si nu trebuie sa mai asteptam mult pana cand unii dintre cei responsabili vor fi judecati, iar cei vinovati vor fi condamnati si vor infunda puscariile (pana ii vor gratia Basescu - un alt fesenist, si succesorul sau).
Ce se intampla acum in PSD este inceputul sfarsitului unui partid care ne-a mancat prea multi ani din viata. Nici nu merita analizata situatia de acolo, ci trebuie sa asteptam bilanturile din cele cinci alegeri succesive care vor urma in mai putin de doi ani si jumatate. Desi PSD este un partid terminal, tot mai influenteaza negativ, masiv, politica romaneasca. Faptul ca ultimul partid istoric important, PNL, continua sa guverneze impotriva fostilor parteneri din Alianta DA, impotriva lui Basescu, caruia Tariceanu ii datoreaza nominalizarea ca premier, dar cu sprijinul masiv al PSD, ne arata cat rau continua sa faca partidul lui Iliescu, Nastase, Geoana, Vanghelie&compania.
Dupa mai bine de 60 de ani de dominatie a stangii, ar trebui sa urmeze in Romania 60 de ani de dominatie a dreptei. Nu mai fac alte calcule, dar dupa ce minciuna a stat la masa cu presedintii si premierii, cu guvernele, ministrii, parlamentele, justitia, ar fi timpul nu sa traim in adevar (pentru ca ar fi imposibil), ci pur si simplu sa nu mai traim in minciuna. Dupa cum demonstra autorul meu preferat, democratia depinde de starea morala si spirituala a unei natiuni. Pentru ca natiunea noastra sa renasca moral, spiritual, crestin, este nevoie sa inlaturam de la putere si din politica sursa raului - stanga nedemocratica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.