Cu putin timp inainte de lansarea iPhone, mai multe servicii de muzica, printre care unul de la Gracenote, au iesit pe piata. Gracenote a anuntat ca un nou serviciu va deveni disponibil pe telefoanele mobile, iar acesta a fost deja introdus de Sony E
Cu putin timp inainte de lansarea iPhone, mai multe servicii de muzica, printre care unul de la Gracenote, au iesit pe piata. Gracenote a anuntat ca un nou serviciu va deveni disponibil pe telefoanele mobile, iar acesta a fost deja introdus de Sony Ericsson Mobile Communications AB. Serviciul le va permite utilizatorilor sa caute online de pe telefoane artistii preferati, sa cumpere melodii si tonuri de apel si sa vizioneze albume.
Gracenote poate, de asemenea, sa identifice cantece pe care utilizatorii le asculta pe posturile radio FM si ii poate conecta la informatii despre melodii, precum si despre posibilitatea de a le cumpara.
Serviciul va fi disponibil pentru utilizatori pe telefoanele Sony Ericsson W910 Walkman si K850 Cyber-shot, ambele lansate joi si planificate pentru vanzare in cel de-al patrulea trimestru.
Anuntul facut de Gracenote coincide cu unul facut de Omnifone, care a lansat un serviciu ce le permite utilizatorilor sa descarce o cantitate nelimitata de muzica pe telefoanele mobile pentru o taxa saptamanala nesemnificativa.
Potrivit estimarilor, in urmatoarele 12 luni vor fi vandute 100 de milioane de telefoane cu acces la MusicStation, devansand cu mult obiectivul de zece milioane de aparate stabilit de Apple pentru aceeasi perioada.
Industria de profil estimeaza ca cei care asculta muzica pe telefoanele mobile descarca in medie numai sase piese pe an, la un pret de circa 1,48 de euro fiecare.
Piesele muzicale vor putea fi ascultate si stocate in memoria telefonului, dar nu si transferate pe CD-uri sau distribuite pe Internet.
Clientii MusicStation, disponibil initial numai in Europa, dar mai tarziu si in zona Asia-Pacific si in Africa, pot alege sa descarce muzica din cataloagele Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment, EMI Group PLC, Warner Music International, precum si din cele independente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.