Cameriste, spalatorese, ajutor de ospatar sau bucatar sint citeva dintre specializarile cautate de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. Contractele sint sezoniere, iar salariile depasesc 1.000 de euro pe luna. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a inceput inscrierile in baza de date pentru posturile solicitate de angajatorii straini.

Posturile cel mai bine platite sint cele de ajutor de ospatar. Acestia pot lua 1.305 euro pe luna, impozabili, pe parcursul celor cinci luni de contract. Candidatii trebuie sa aiba intre 20 si 30 de ani si cel putin sase luni experienta. Pe de alta parte, pentru postul de ajutor de bucatar, experienta solicitata este de cel putin un an, in timp ce salariul este de 1.076 pina la 1.250 de euro pe luna. Contractele de munca vor fi incheiate pentru trei pina la sase luni.

Cameristele sint angajate pentru contracte de patru luni. Salariul brut oferit este de 1.155 de euro pe luna, iar candidatele trebuie sa aiba intre 19 si 40 de ani si sase luni de experienta. Pentru spalatorese si calcatorese, contractele se incheie pe un an intreg, iar remuneratia totala este de 11.298 de euro, adica aproape o mie de euro pe luna. Intervalul de virsta solicitat este 25-35 de ani, iar candidatele trebuie sa aiba cel putin jumatate de an de experienta in hotel. Oficiul mai cauta si femei care sa lucreze in agricultura, cu virsta intre 18 si 45 de ani, insa nu precizeaza nivelul salariilor.

Documentele necesare pentru inscriere sint o copie dupa buletinul sau cartea de identitate, o copie dupa pasaport, fisa personala si CV-ul in limba romana, o copie legalizata a certificatului de absolvire, o copie legalizata a cartii de munca si certificatul de sanatate. De asemenea, dosarul trebuie sa mai cuprinda cazierul judiciar in original care sa ateste ca persoana in cauza nu are antecedente penale si o serie de declaratii pe propria raspundere. Dosarele se depun zilnic, la noul sediu al OMFM din Bulevardul Ghencea nr. 35, Bucuresti, pina pe 29 iunie.

Litigiu pe sedii Noul sediu al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) este in disputa, dupa ce ministrul Paul Pacuraru a initiat o Hotarire de Guvern prin care atribuie acest sediu Institutului de Cercetare pentru Protectia Muncii. „Au termen de sapte zile sa se mute de acolo, altfel autoritatile responsabile ii vor evacua, pentru ca OMFM nu e stat in stat", a declarat Paul Pacuraru, care admite ca sediul a fost construit pentru Oficiu, dar sustine ca Institutul nu are unde sa se mute. Reprezentantii OMFM, in schimb, spun ca vor incepe actiuni de protest pentru a-si pastra noul sediu.

Principalele destinatii Germania, Spania, Elvetia, Franta, Italia si Ungaria sint principalele destinatii pentru muncitorii romani care incheie contracte de munca prin intermediul Oficiului de Migratie.

Citeste si: 4.300 de euro pe luna, salariu de cercetator in Romania Trei milioane de romani muncesc in strainatate Toate detaliile despre joburile puse la dispozitie de OMFM, pe www.cotidianul.ro/select