Capitalizarea companiei a crescut saptamina trecuta cu 7 milioane de euro. Cea mai buna performanta a saptaminii trecute la Bursa de Valori Bucuresti a fost inregistrata de catre Electroputere Craiova, actiunile companiei atingind, pentru patru zile consecutive, cresterea maxima admisa intr-o zi la bursa - 15%. Evolutia pozitiva de 74,09% a venit pe fondul anuntului conform caruia Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat compania Al-Arrab Contracting Company Ltd. in vederea privatizarii Electroputere Craiova. Conform unor surse din AVAS, compania saudita va prelua pachetul de 62,8% detinut de AVAS pentru 2,3 milioane de euro, insa valoarea totala a tranzactiei se ridica la circa 120 de milioane de euro, incluzind plata actiunilor, investitii, capitalul de lucru, precum si preluarea datoriilor Electroputere, evaluate la circa 60 de milioane de euro.

Capitalizarea companiei Electroputere Craiova la BVB s-a majorat in doar patru zile cu 7,01 milioane de euro, actiunea EPT crescind de la 0,2470 lei/actiune la 0,4300 lei/actiune. „Cresterea pretului pe actiune la Electroputere Craiova se datoreaza privatizarii companiei cu firma araba. Pe termen scurt, e greu de spus daca pretul ei va mai creste", sustine Petru Prunea, presedintele SSIF Broker Cluj. In ceea ce priveste lichiditatea actiunii pe bursa, trebuie spus ca ea a fost una slaba, cu exceptia zilei de vineri, 15 iunie, cind valoarea tranzactiilor a ajuns la 1,19 milioane de lei.

Al-Arrab Contracting Company Ltd., detinuta de una dintre cele mai bogate familii saudite, ar plati pentru o actiune Electroputere Craiova doar 0,0955 lei, daca luam in calcul pretul de 2,3 milioane de euro care ar urma sa fie dat pe pachetul de actiuni. Asta in conditiile in care valoarea nominala a unei actiuni este de 0,1 lei. In schimb, daca am lua toata suma data de arabi in calcul, adica 120 de milioane de euro (plata datoriilor, investitii, pachet actiuni), atunci constatam ca Al-Arrab Contracting Company Ltd. a platit 4,9852 lei pentru o actiune Electroputere Craiova. Cu alte cuvinte, actualul pret al actiunii Electroputere Craiova de la Bursa de Valori Bucuresti mai are puterea de a creste.