Accesul in clasa, de la 7.30 la 8.30
Accesul candidatilor in centrele de examen se face intre orele 7.30 - 8.30, pe baza buletinului/cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de i
Accesul in clasa, de la 7.30 la 8.30
Accesul candidatilor in centrele de examen se face intre orele 7.30 - 8.30, pe baza buletinului/cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de identitate). Candidatii care nu au asupra lor actul de identitate si legitimatia de testare nu sunt acceptati in sala. In cazuri exceptionale, comisia de testare poate accepta in sala candidati care nu au documentele mentionate anterior, daca sunt recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sub rezerva prezentarii documentelor pana a doua zi. Daca acest lucru nu se intampla, lucrarea respectivului candidat va fi anulata, iar acesta eliminat.
Obiectele personale, in alta sala
Candidatii care au asupra lor alte materiale (telefon mobil, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta) vor primi o punga/plic in care sa le introduca impreuna cu un biletel/eticheta pe care isi consemneaza numele si vor fi depozitate in alta sala. La matematica este permis un compas, creion, rigla si raportor pe care nu sunt inscriptionate formule matematice.
Din momentul extragerii variantei, nici un elev nu mai poate intra in sala. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora, si nu pot parasi sala decat peste o ora, dupa ce predau lucrarea si semneaza. Daca vreunul se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de un supraveghetor.
Asistentii, fara telefon
In fiecare sala sunt repartizate cate doua cadre didactice, de alta specialitate decat cea de la proba, si din alta unitate de invatamant, fara a fi rude de gradul II intre ele. Formatiile de asistenta se modifica la fiecare proba. Asistentul care are asupra sa telefon mobil, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ziare, reviste, carti le va depozita in alta sala.
In timpul desfasurarii testelor nationale, in sali au dreptul sa intre numai presedintele, vicepresedintele, secretarii si membrii comisiei judetene, presedintele, secretarul si membrii comisiei centrului de testare, precum si reprezentantii Comisiei nationale si ai comisiei judetene, imputerniciti cu delegatie.
Cine copiaza este eliminat
Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati de la testele nationale din anul respectiv. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.
Protocolul, interzis
Ministerul Educatiei interzice colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii sau rudele lor, fonduri destinate asigurarii meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.