Ministrul David i-a certat pe sefii de la Politia Rutiera Constanta ca nu folosesc scuterele cumparate de minister.

Cele 20 de scutere primite anul trecut de Politia Rutiera Constanta stau nefolosite in garaj pentru ca nu s-a gasit nimeni sa le conduca. Ele au fost cumparate de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) in 2006 si se aflau in garajul Politiei Rutiere Constanta cind ministrul Cristian David s-a interesat de soarta lor in timpul vizitei organizate de Politia de Frontiera.

Surse din Politie sustin ca, la intilnirea pe care David a avut-o cu sefii Politiei Constanta, intrebarea despre scutere i-ar fi deranjat pe sefii de la „rutiera" din Constanta. Ei s-ar fi justificat ca nu au avut politisti care sa se priceapa sa minuiasca scuterele: „Ce ati fi vrut, sa le dam motociclistilor sa le conduca?", ar fi raspuns ministrului seful Politiei Rutiere Constanta, comisarul-sef Constantin Dancu. David i-a sugerat acestuia si solutii, una dintre ele fiind distribuirea lor catre politistii de teren, care n-au cu ce merge si care ar putea fi invatati sa le foloseasca.

Comisarul-sef Dancu a incercat intii sa nege ca ar fi existat discutia despre scutere, apoi a incercat sa explice ca iarna nu se poate merge cu scuterele si, in final, s-a justificat ca are o problema de cadre: „Politia Rutiera Constanta are acum 105 politisti si ar avea nevoie, dupa calculele noastre, de 340". Potrivit purtatorului de cuvint al MIRA, Marius Tache, „ministrul a cerut in regim de urgenta ca aceste scutere sa intre in misiunile de patrulare in statiuni".