Timp de trei zile, peste zece mii de spectatori din tara si strainatate au participat la Artmania 2007. Daca prima editie a fost finlandeza, de aceasta data britanicii si olandezii "au facut legea".     Rockeri din Bucuresti, Timisoara,
Timp de trei zile, peste zece mii de spectatori din tara si strainatate au participat la Artmania 2007. Daca prima editie a fost finlandeza, de aceasta data britanicii si olandezii "au facut legea".     Rockeri din Bucuresti, Timisoara, Cluj si alte orase din Ardeal, dar si din Ungaria, Serbia, Polonia si chiar Australia sau Israel au invadat Sibiul, cu ocazia celei de-a doua editii a festivalului Artmania. Centrul orasului a fost plin de tricouri negre, marea majoritate fiind alcatuita din fanii grupului My Dying Bride, aflat la primul concert in Romania.   IN FORTA. Din cauza unui accident suferit de claparul de la Haggard, programul a fost modificat, Cargo cantand in locul nemtilor. Altar a deschis in forta prima seara, iar Andy Ghost a confirmat, daca mai era nevoie, ca este unul dintre cei mai valorosi solisti rock din tara. A urmat Celelalte Cuvinte, grupul oradean mizand in egala masura pe vechile hituri, cat si pe noile compozitii de pe "NOS", intr-un apreciat recital incheiat cu scandarile spectatorilor: Cuvinte!, Cuvinte! Cargo a avut una dintre cele mai in forta aparitii din ultimul timp, cu piese interpretate "beton", deseori impreuna cu spectatorii, chiar daca timpul s-a scurs foarte repede. Desi, de ani buni, Anathema nu mai e heavy metal, orientandu-se spre un rock de atmosfera, grupul si-a pastrat un numar important de sustinatori si au oferit un apreciat spectacol.   AARON. A doua seara a inceput cu Tarot, finlandezii cantand un metal sanatos si a continuat cu The Gathering, grupul olandez fiind la unul dintre ultimele concerte in componenta actuala, din august, solista Anneke van Giersbergen plecand din formatie pentru a urma o cariera solo. In ovatiile publicului a urcat pe scena My Dying Bride, britanicii reusind un show fascinant, care i-a "hipnotizat" pe cei prezenti. Cu o noua sectie ritmica (in care s-a remarcat basista Lena Abe) Aaron Stainthorpe & Co se mentin printre cele mai respectate grupuri de gen din lume.     Voce de vis Intr-o atmosfera optimista, a doua seara s-a incheiat cu Within Temptation, capul de afis al festivalului. Pentru ca trupa olandeza a depasit ora 00:30 (ora limita a concertului) solista Sharon den Adel (foto) a fost intrerupta din cantat de un om de ordine. Acesta a intrat pe scena si i-a strigat in ureche sa se opreasca, provocand cel mai jenant moment al festivalului. Artmania 2007 s-a incheiat duminica cu recitalurile Luna Amara, Vita de vie, After Forever (Olanda) si Iris.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.