In timpul celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Republica Moldova, care a avut loc ieri, militia transnistreana a impiedicat repetarea votului in satul Corjova din raionul Dubasari. Dupa cum a declarat Victor Macrinschi, comandan
In timpul celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Republica Moldova, care a avut loc ieri, militia transnistreana a impiedicat repetarea votului in satul Corjova din raionul Dubasari. Dupa cum a declarat Victor Macrinschi, comandantul contingentului moldovean din fortele de pace, observatorii militari aflati la Corjova au inregistrat sosirea unor patrule ale militiei transnistrene inca din cursul noptii, care, ieri, folosind metode comuniste, au reusit sa blocheze desfasurarea votului. Incidentul a fost confirmat si de misiunea OSCE la Chisinau. "In jurul orei 6.40, un grup mare de militieni, atat in uniforma, cat si in civil, au patruns cu forta in sectia de vot din Corjova, unde au blocat, prin forta fizica, persoanele aflate inauntru. In prezent, votul nu se poate desfasura, iar situatia este supravegheata de observatorii militari", a spus Macrinschi, precizand ca incidentul urmeaza sa fie discutat intr-o sedinta extraordinara a Comisiei Unificate de Control. Locuitorii din Republica Moldova au fost chemati, ieri, la urne, in al doilea tur de scrutin al localelor, organizat in mai mult de jumatate dintre cele aproape 900 de localitati din tara, informeaza BBC. In primul tur de scrutin, din 3 iunie, Comunistii au castigat in mai mult de jumatate dintre scrutinurile decise, pe locul doi situandu-se Alianta "Moldova Noastra", urmata de candidatii independenti, de Partidul Democrat si Partidul Popular Crestin-Democrat. Comisia Electorala Centrala a decis repetarea votului la Corjova, satul natal al presedintelui Vladimir Voronin, dupa ce militia transnistreana a impiedicat desfasurarea alegerilor la primul tur de scrutin. Satul este situat pe malul stang al Nistrului, in zona de securitate, fiind disputat intre Chisinau si Tiraspol. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.