Film, dans, arta plastica, gastronomie, conferinte, povesti, petreceri si muzici bune va asteapta la Noaptea Centrelor Culturale. Pentru a contracara canicula din timpul zilei, institutele culturale din Bucuresti trec vineri la program prelungit in nocturna.

In noaptea de 22 spre 23 iunie se va servi bucurestenilor cultura pina in zori. La categoria „filme si proiectii", ICR va prezenta peliculele premiate la prima editie a Festivalului „Next", festival dedicat memoriei cineastilor Cristian Nemescu si Andrei Toncu, Institutul Polonez vine cu filme ale Scolii de Film, Teatru si Televiziune de la Lodz, Institutul Goethe prezinta „40 de ani de arta video in Germania", la Institutul Cervantes se vor putea vedea filme de Carlos Saura, Juan Carlos Fresnadillo si Isabel Coixet, la Institutul Italian va fi proiectat „La Voce della Luna", al lui Federico Fellini, iar la Institutul Francez, scurtmetraje realizate de Charlie Chaplin, filmul „La vie en rose", ce spune povestea legendei muzicii franceze, Edith Piaf si 22 de videoclipuri semnate de Michel Gondry.

Pe gurmanzi si pe gourmets, la Institutul Cervantes ii asteapta asezonari cu tortilla si sangria, la Institutul Polonez, meniu traditional cu bigos si sarlota, iar la Institutul Francez, petrecere cu vin, bucatarie si muzica frantuzeasca.

Un ingredient special al noptii centrelor culturale este jazzul, ce nu va lipsi de la Institutul Cervantes, Institutul Francez si de la Centrul Cultural al Republicii Ungare.

Pentru detalii privind programul „Noaptea Centrelor Culturale" accesati www.cotidianul.ro/select