Peste 300.000 de pachete de tigari de contrabanda de provenienta moldoveneasca, cu o valoare totala de peste 170.000 de euro, au fost confiscate, la sfarsitul saptamanii trecute, la vama Galati.
Potrivit autoritatilor galatene, tigarile
Peste 300.000 de pachete de tigari de contrabanda de provenienta moldoveneasca, cu o valoare totala de peste 170.000 de euro, au fost confiscate, la sfarsitul saptamanii trecute, la vama Galati.
Potrivit autoritatilor galatene, tigarile erau ascunse intr-un autocamion, printre saci de ceapa. Cetateanul moldovean Sergiu L., in varsta de 47 de ani, care conducea un autocamion, s-a prezentat, vineri seara, la vama Galati-Rutier, pentru a intra in Romania. Documentele de insotire ale marfii aratau ca soferul transporta 18.112 kilograme de ceapa, de la o firma din Ucraina, pentru o societate din Iasi. In urma controlului amanuntit, politistii de frontiera au descoperit, in compartimentul de marfa, peste 300.000 de pachete de tigari, de provenienta moldoveneasca, ascunse printre sacii de ceapa. "Din analiza documentelor comerciale si a celor de transport prezentate la control rezulta ca automarfarul transporta ceapa din Ucraina pentru o firma din Iasi, tranzitand Republica Moldova. In urma analizei de risc efectuate la nivel local, precum si datorita suspiciunilor cu privire la cele declarate de soferul automarfarului, care manifesta totodata si o stare de nervozitate, oamenii legii au descoperit, in interiorul automarfarului, 315.125 pachete de tigari, dintre care 285.625 marca Plugarul si 29.500 - marca MT", sustine Bogdan Carp, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Galati. Soferul moldovean le-a declarat autoritatilor galatene ca nu avea cunostinta despre faptul ca in automarfar se aflau si tigari.
Trei intr-o luna
Vamesii galateni spun ca aceasta este cea mai mare captura de tigari facuta in acest an la frontiera de est a tarii. Marfa, a carei valoare a fost stabilita la 563.823 lei (peste 172.000 de euro), a fost retinuta in vederea confiscarii, iar soferul moldovean s-a ales cu dosar penal, pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala. Totodata, Sergiu L., a fost retinut pentru 24 de ore. Potrivit autoritatilor, acesta este al treilea transport important de tigari de contrabanda interceptat in acesta luna in Galati. La jumatatea lunii iunie, aproximativ 70.000 de pachete de tigari au fost descoperite intr-un vagon cu minereu care avea drept destinatie combinatul siderurgic galatean, Mittal Steel. Verificarea a avut loc intr-o gara galateana situata la aproximativ zece kilometri de frontiera dintre Romania si Republica Moldova. "Vagonul era incarcat cu minereu. Deasupra s-au gasit 73 de saci cu tigari de diferite marci. Un sac contine in jur de 50 de cartoane a 20 de pachete, deci sunt in fiecare aproximativ 1000 de pachete de tigari", declara Pavel Culita, seful Postului de Politie Transporturi Feroviare Brates, zona unde a fost facuta captura. Alte 20.000 de pachete au fost descoperite in 7 iunie, in plafoniera unui autocar ce venea din Republica Moldova si avea drept destinatie Italia. Atunci, anchetatorii au stabilit ca tigarile fusese ascunse acolo chiar de soferul moldovean al autocarului. Acesta a declarat la audieri ca voia sa le comercializeze in Italia. Afacerea i-ar fi adus un profit de peste 20.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.