Dupa dezastrul de la Karlskrona, cand handbalistii nostri au cedat nepermis in fata Suediei la o diferenta de 11 goluri, scor 25-36, nici cel mai infocat fan autohton nu mai putea crede intr-o calificare miraculoasa. Si totusi, ieri dimineata, in ret
Dupa dezastrul de la Karlskrona, cand handbalistii nostri au cedat nepermis in fata Suediei la o diferenta de 11 goluri, scor 25-36, nici cel mai infocat fan autohton nu mai putea crede intr-o calificare miraculoasa. Si totusi, ieri dimineata, in returul de la Constanta, jucatorii pregatiti de Lucian Rasnita si-au dorit sa demonstreze ca in sport nimic nu este imposibil. Dornici de revansa si sprijiniti total de un public incendiar, tricolorii au debutat in forta si au pus rapid stapanire pe joc, pornind intr-o cursa nebuneasca de recuperare a diferentei din tur. Dupa zece minute, Toma, Iacob si Cozma ridica scorul la 9-7 si aprind tribunele, iar dupa alte zece minute de foc, Romania ajunge sa conduca cu 16-9, readucand speranta in randurile asistentei. Debusolata, Suedia nu gaseste antidot pentru tavalugul gazdelor si se trezeste condusa la o diferenta de noua goluri in min. 24, scor 18-9! Din pacate, urmeaza un moment delicat, Toma si Jurca fiind eliminati, fapt care ne deregleaza serios defensiva, care-si pierde cadenta si curajul, cedand inadmisibil initiativa in ultimele sase minute din prima repriza.
Pe acest fond, experimentatii jucatori nordici refac diferenta, iar pivotul Linders incheie prima parte a meciului cu o reusita superba, aducand scorul la 18-16! La reluare, speriati parca de faptul ca au potential de a diminua uriasa diferenta, tricolorii incep o sarabanda de greseli nepermise la acest nivel, dar Toma reuseste sa sparga gheata. "Jucam, jucam si ne calificam!" indemna tribuna, iar cu 13 minute inainte de final, Mazilu, Nicolae, Iacob si Sania se conformeaza si puncteaza pentru 29-24. Din pacate, insa, lantul de erori din superioritate numerica si greselile din defensiva permit Suediei sa egaleze dupa alte cinci minute prin Aarhenius, scor 31-31, spulberandu-ne orice speranta. Cu obiectivul indeplinit, Suedia reduce motoarele si permite in ultimele minute Romaniei sa-si treaca in cont o victorie de palmares, scor final 34-33, dar hora bucuriei este incinsa in mijlocul terenului de oaspeti, chiar sub privirile dezamagite ale tricolorilor, obligati sa mai astepte inca un an pentru a mai putea visa la o calificare la un turneu final.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.