De patru ori primii clasati in ultimele 5 campionate, neinvinsi in ultimele 2 sezoane, 193 de goluri marcate in 46 de partide. Acesta este palmaresul echipei de amatori A.S. Romania, echipa formata din zidari, instalatori si lucratori in spalatoriile
De patru ori primii clasati in ultimele 5 campionate, neinvinsi in ultimele 2 sezoane, 193 de goluri marcate in 46 de partide. Acesta este palmaresul echipei de amatori A.S. Romania, echipa formata din zidari, instalatori si lucratori in spalatoriile auto din Italia, dupa cum informeaza publicatia a€žLa Stampa" citata de Rompres. Fosti componenti ai unor echipe din campionatul nostru intern (mai mult sau mai putin a€žprofesionist"...), legitimati in trecut la cluburi precum Otelul Galati, Ceahlaul Piatra Neamt sau FC Onesti, romanii aflati acum la munca in peninsula coboara seara de pe schele, mananca un sandwich si intra pe terenul de fotbal, regasind ca prin miracol trecutul.  
CEI MAI BUNI. ''Cand m-am dus sa joc in Israel, acum zece ani, nu stiam sa tin in mana o mistrie, apoi am ajuns la Torino, in 1999, si pentru a ma intretine m-am angajat ajutor de zidar. Acum am o mica intreprindere care se ocupa cu reabilitarea de apartamente si vilisoare. Angajatii mei joaca in echipa de fotbal", s-a confesat jurnalistilor italieni Florin Lacatusu, fost portar in divizia B, si totodata presedintele clubului A.S. Romania. Echipe a€žetnice" exista exista cu zecile in Italia, nici una dintre ele nevand insa perspectivele romanilor. a€žDe cand s-au organizat intr-un club au devenit un fenomen in fotbalul de amatori. Practic sunt invincibili. Sunt un adevarat tavalug", a declarat Luca Dalvit, responsabilul cu a€žscoccer-ul" din cadrul UISP (a€žUniunea Italiana a Sporturilor pentru Toti"), for ce isi are sediul la Torino. Dupa ce au dominat campionatul regional, romanii vor imbraca din nou tricourile galben-ros-albastre (precum cele ale a€žnationalei" din tara), pentru a reprezenta Piemontul in finala campionatului italian destinat amatorilor.  
PROBLEME DE LOT. Singurul rezultat de egalitate (1-1) trecut in acest sezon in contul A.S. Romania, s-a datorat faptului ca echipa lui Florin Lacatusu s-a prezentat la meci...fara portar. Probabil din motive obiective. Nu le-a fost deloc usor sa domine a€žconcurenta", mai ales ca pana la data de 1 ianuarie 2007, multi dintre jucatori nu aveau permis de sedere. ''Cu situatia in regula eram doar sapte sau opt. Nu era suficient pentru a juca in campionatul Federcalcio. Acolo trebuie sa prezinti o gramada de documente, si apoi nu accepta mai mult de un extracomunitar pe echipa", a precizat Florin. Cat despre problema a€žstranierilor", romanii se dovedesc cel putin la fel de exigenti precum a€žgranzii" din Serie A: a€žNu suntem rasisti. Vom lua si italieni la echipa numai daca sunt puternici. Ar trebui sa fie cu adevarat buni, si mai ales sa invete romaneste. In caz contrar nu ne-ar intelege in teren, asa cum se intampla cu adversarii nostrii". Noi cei de acasa nu putem decat sa le tinem pumnii baietilor lui Florin Lacatusu, si sa speram ca vor avea parte in noua lor patrie de tot ceea ce li s-a refuzat in tara natala. Bafta Romania!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.