Planurile GoogleUnii dintre responsabilii de varf ai Google se reunesc saptamana aceasta la Paris, pentru o conferinta internationala de presa. Se fac deja speculatii pe marginea anuntarii unei versiuni europene a YouTube.

Printre ei se numara Eric Schmidt, CEO Google si Marissa Mayer, vicepresedinte al sectorului produselor de cautare. Se fac deja speculatii pe marginea anuntarii unei versiuni europene a YouTube. France 24, un post public francez de televiziune, a confirmat ca a purtat discutii cu Google, sugerand ca gigantul internetului ar pregati alimentarea serviciului sau de video-sharing cu materiale locale. Un purtator de cuvant al Google din Franta a refuzat sa comenteze pe marginea subiectului. Chiar daca YouTube este deja foarte popular in Europa, cu 60,6 milioane de vizitatori, fiind urmat de DailyMotion, cu 14,5 milioane, piata europeana este fracturata, YouTube reusind sa atraga numai un sfert din toata audienta. Dotarea acestui site cu interfete in alte limbi europene si cu un continut video cu specific zonal i-ar oferi un avantaj semnificativ in competitia cu alternativele locale.


APLICATIE. Pana la un YouTube european, Google face valuri cu un alt produs, Gears, un browser conceput pentru a permite accesul la aplicatii web fara a fi nevoie de o conexiune la internet. Disponibil de-abia de circa doua saptamani, Gears raspunde, se pare, unei cereri importante din partea dezvoltatorilor web, aceea de a avea la dispozitie o serie de resurse web chiar si in eventualitatea avarierii internetului, de exemplu, in cazul unor dezastre naturale.