Alegeri peste prut     Miza turului doi al alegerilor locale de ieri din Republica Moldova a fost functia de primar al Chisinaului pentru care s-au luptat comunistul Veaceslav Iordan, care in primul tur al alegerilor desfasurate la 3 iun
Alegeri peste prut     Miza turului doi al alegerilor locale de ieri din Republica Moldova a fost functia de primar al Chisinaului pentru care s-au luptat comunistul Veaceslav Iordan, care in primul tur al alegerilor desfasurate la 3 iunie a obtinut 27% din voturile electoratului si liberalul Dorin Chirtoaca, obtinand  24% din sufragii. Desi rezultatele oficiale aveau sa fie date publicitatii ieri seara, presa independenta de la Chisinau a anticipat o victorie cu diferenta mare a necomunistului Dorin Chirtoaca inca din cursul zilei. Printre argumentele invocate de analistii politici se numara sprijinul masiv pe care i l-au acordat neconditionat toti candidatii necomunisti la functia de primar al capitalei iesiti din cursa dupa primul tur al alegerilor si faptul ca in Chisinau comunistii nu au invins in alegeri nici in "perioada lor de glorie".  PROBLEME. Militienii transnistreni au intrat ieri cu forta in sectia de votare de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din localitatea Corjova din Republica Moldova si au deteriorat cabinele de vot precum si urnele in care erau stranse buletinele de vot, facand imposibila exercitarea drepturilor electorale de catre cetateni. Fortele separatiste au ignorat astfel apelul UE si al SUA de a asigura, la Corjova, un proces electoral liber si corect. Si asta pentru ca administratia separatista considera satul de bastina al presedintelui moldovean Vladimir Voronin drept microraion al orasului Dubasari gestionat de separatisti, desi, conform Acordului moldo-rus de incetare a focului din 1992, acest sat intra sub jurisdictia constitutionala a Chisinaului. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.