REZULTATE. Rezultatele analizelor probelor examinate din lotul de conserve de peste suspicionat in aparitia cazului de botulism de la Bistrita-Nasaud sunt negative, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
REZULTATE. Rezultatele analizelor probelor examinate din lotul de conserve de peste suspicionat in aparitia cazului de botulism de la Bistrita-Nasaud sunt negative, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Conform prevederilor legale, conservele care au fost retrase de pe piata vor fi luate de sub sechestru si vor putea fi comercializate. Botulismul este o boala cauzata de o toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Lasata netratata, ea poate duce la paralizie, la pierderea senzatiilor sau a functiei muschilor si poate cauza dificultati in respiratie. Desi este o boala rara, poate fi fatala daca nu este tratata.


PROGRESE. Comisarul european pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a participat la Berlin la un forum pe tema protectiei consumatorilor la nivelul Uniunii Europene, la care au fost prezenti oficiali ai institutiilor de profil din statele comunitare. Potrivit cotidianului bulgar Trud, comisarul bulgar vrea ca autoritatile de la Sofia sa accelereze infiintarea unei institutii in domeniul protectiei consumatorilor si este de parere ca romanii au facut progrese mult mai mari in ceea ce priveste protectia consumatorilor. Tot din cotidianul Trud aflam ca Meglena Kuneva a fost invitata la un dejun in cursul acestei luni de cancelarul german Angela Merkel, impresionata de eforturile energice ale comisarului bulgar de a unifica piata consumatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.