Alegeri - Franta si-a desemnat un nou Parlament  Dupa primul tur, singura necunoscuta in ceea ce priveste victoria UMP in scrutinul final de ieri pentru legislative a constat in amploarea succesului inregistrat de partidul lui Nicolas Sarkozy.
Alegeri - Franta si-a desemnat un nou Parlament  Dupa primul tur, singura necunoscuta in ceea ce priveste victoria UMP in scrutinul final de ieri pentru legislative a constat in amploarea succesului inregistrat de partidul lui Nicolas Sarkozy.  Cu o rata de participare de aproximativ 22,90% in jurul pranzului, mult sub cea a cursei pentru Palatul Elysèe, care l-a consacrat pe Nicolas Sarkozy drept al 23-lea presedinte al Republicii Franceze, ultimul tur al alegerilor pentru desemnarea unui nou legislativ in Hexagon a fost considerat de experti ca fiind cea de-a patra victorie a partidului de dreapta UMP din primavara-vara lui 2007. In Franta, ieri singura necunoscuta cu privire la rezultatul alegerilor pentru un nou parlament consta in amploarea victoriei pe care conservatorii urmau sa si-o adjudece. In primul tur au fost alesi 110 dintre cei 577 de deputati ai Adunarii Nationale, camera inferioara a legislativului bicameral de la Paris, relateaza Le Figaro. Aseara, la inchiderea editiei, partidul lui Sarkozy a fost cotat cu majoritatea absoluta in Adunarea Nationala. Potrivit sondajelor de la iesirea de la urne, UMP a castigat intre 319 si 329 dintre cele 577 de mandate. Agentia France Press noteaza ca rezultatul de ieri obtinut de socialisti - intre 202 si 210 de mandate - este cu mult mai bun decat cel estimat de analisti in preziua scrutinului.  REFORME. In urma victoriei, Sarkozy dispune de majoritatea necesara in Legislativ pentru adoptarea, dupa 26 iunie, a deja anuntatului sau program ambitios de reforme liberale. Primul proiect de lege care va fi dezbatut in Parlament se refera la reglementarea regimului de lucru, a puterii de cumparare si a angajarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.