Baietii au ratat calificarea la Europene Nationala masculina a Romaniei a invins cu scorul de 34-33 echipa Suediei, in mansa a doua a barajului de calificare la Campionatul European de anul viitor. La turneul final vor merge insa scandinavii, ca
Baietii au ratat calificarea la Europene Nationala masculina a Romaniei a invins cu scorul de 34-33 echipa Suediei, in mansa a doua a barajului de calificare la Campionatul European de anul viitor. La turneul final vor merge insa scandinavii, care au castigat in tur cu 36-25.  Cei 1.200 de spectatori prezenti in Sala Sporturilor din Constanta au sperat aproape o repriza intr-un miracol. Cu un joc mult schimbat in bine fata de meciul-tur, tricolorii conduceau in minutul 24 cu 18-9, insa efortul depus pana atunci si-a spus in cele din urma cuvantul, pana la pauza scandinavii reusind sa puncteze de sapte ori la rand. In repriza secunda, elevii lui Lucian Rasnita au mai avut o tresarire de orgoliu, desprinzandu-se la 27-22 (min. 43), dar suedezii au gasit de fiecare data puterea de a pastra scorul in niste limite care sa nu le pericliteze calificarea. Pentru Romania au marcat Iacob (5 goluri), Sania (5), Toma (4), Jurca (4), Mazilu  (4), Timofte (3), Cozma (3), Nicolae (3), Ghionea (2) si Savenco (1). "Sunt un pic trist, dar trebuie sa recunosc ca adversarii au fost mai buni. Astazi am aratat ca se poate si sper ca odata si odata sa ne calificam si noi la un turneu final", a declarat pivotul Marian Cozma. Partida s-a desfasurat in conditii improprii, din cauza nefunctionarii instalatiei de climatizare, fiind des intrerupta pentru stergerea suprafetei de joc.  SCHIMBARE. Antrenorul Lucian Rasnita si-a incheiat cu o victorie de palmares mandatul de trei ani la echipa nationala, interval in care nu a reusit sa obtina nici o calificare. Desi zilele trecute presedintele FRH, Cristian Gatu, anuntase ca Rasnita si-a depus demisia, ieri tehnicianul s-a aratat deranjat de informatiile aparute in presa privind posibilitatea de a parasi nationala, multumindu-se sa declare succint: "Veti vedea in zilele urmatoare ce se va intampla". Cele mai mari sanse de a-l inlocui pe Rasnita le are Vasile Stanga, in timp ce pentru functia de director tehnic favorit este Cornel Otelea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.